Mūsų šventės aidai (IV). BIRUTĖ GARBARAVIČIENĖ, KURI GERAI ŽINOMA NE TIK ŽURNALISTIKOS PASAULYJE

Vidas Mačiulis. LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas

Kauniečių renginyje, skirtame Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko pavaduotoja Audronė Nugaraitė medalį  ,,Už nuopelnus žurnalistikai”  įteikė  šauniajai Birutei Garbaravičienei.

 

B.Garbaravičienė ryškų pėdsaką paliko ,,Kauno dienos” laikraštyje. Už kultūros ir meno priedą ,,Santaka” su kitomis redakcijos  žurnalistėmis ji buvo apdovanota garbinga  dr. Vinco Kudirkos premija.

 

Kolegė kūrė ,,Akiračius”, ,,IQ” Intelligent Life, rengė LRT televizijos laidas ,,Be pykčio”, ,,IQ presingas”, redagavo, ruošė, išleido istorijai ir žurnalistikai vertingas knygas. Birutė  daug prisidėjo prie mūsų bendruomenės veiklos stiprinimo, savo asmeniniu pavyzdžiu garsino žurnalisto profesiją. Ji buvo, yra ir liks LŽS narė.

Atsiėmusi medalį ,,Už nuopelnus žurnalistikai”, Birutė sakė, kad yra dėkinga visiems su kuriais ji dirbo, bet labiausiai – buvusiai ,,Kauno dienos” vyr. redaktorei Teklei Mačiulienei, kuri padėjo įsitvirtinti žurnalistikos pasaulyje. 

 

 

Ilgametė žurnalistinės bendruomenės  narė B.Garbaravičienė savo gyvenimą paskyrė ne tik kūrybai, bet ir visuomeninei veiklai: ,,Santaros – šviesos”  suvažiavimams, Suhigaros muziejui, fondo ,,Diplomatai už gyvybę”  metų Tolerancijos žmogaus apdovanojimams Leonido Donskio premija. Žurnalistė yra Prezidento Valdo Adamkaus muziejaus Kaune valdybos pirmininkė.

 

Darbšti ir kūrybinga kolegė surinko, redagavo ir šiais metais išleido knygą ,,Leonidas Donskis. Man skauda” su pranašiškomis  talentingo ir neužmirštamo filosofo mintimis.

 

Sveikiname Birutę Garbaravičienę su apdovanojimu, linkime naujų ieškojimų ir atradimų…

 

 Nuotraukų autorius – fotografas, LFS ir LŽS narys Albertas Švenčionis

 

Panašūs straipsniai