Įsimintina vilnietiška ,,Paparazzi” šventė, skirta 2023 metų Spaudos dienai

Aštuonioliktą kartą vilnietis Ričardas Jarmalavičius savo iniciatyva surengė gausią dalyviais ir apdovanojimais ,,Paparazzi” renginį. Štai kokiomis nominacijomis buvo pažymėti ir įvertinti Lietuvos žiniasklaidos įvykiai, reiškiniai ir žmonės:

 

LRT – UŽ UKRAINĄ

Dauguma žiniasklaidos priemonių ir žurnalistų yra nemažai nuveikę ir veikia vardan Ukrainos pergalės prieš Rusijos agresiją. Po ilgų diskusijų nuspręsta, kad simboliškiausia bus pagerbti LRT, kuri bene galingiausiai suvienijo mus visus vienai idėjai, akcijai „Radarom“.

 

DELFI.lt – UŽ LYDERYSTĘ

Tikroji lyderystė pasireiškia iššūkių metais. Metais, kai daugeliui norisi susigūžti ir pralaukti. Tačiau iššūkių metas ir yra tikrųjų lyderių laikas. Delfi.lt valdanti žiniasklaidos grupė „Ekspress Grupp“ pernai įsigijo seniausiai Lietuvoje veikiančią naujienų agentūrą ELTA ir naujienų portalą Lrytas.lt.

 

Naujienų agentūra ELTA – UŽ ATGIMIMĄ

Skirta už kardinalius pokyčius, kurie agentūros veikloje buvo įgyvendinti per itin trumpą laiką, kai pernai ją įsigijo „Ekspress Grupp“. ELTA smarkiai pakėlė žurnalistikos kokybės kartelę, sustiprino profesionalų komandą ir demonstruoja dar didesnes ambicijas.

 

lrytas.lt – UŽ AUTENTIŠKUMĄ

Skirta portalui už išsaugotą ir puoselėjimą savo žurnalistinės veiklos autentiškumą, nepaisant to, kad pernai Estijos media grupė „Ekspress Grupp“ jį įsigijo iš laikraščio „Lietuvos rytas“.

 

15min – UŽ TYRIMUS

Portalo 15min.lt Tyrimų komanda pernai sukrėtė visą šalies aplinkosaugos sistemą, demaskuodama nelegalių sąvartynų verslo tinklą.

 

Siena – tiriamosios žurnalistikos centras – UŽ ŽURNALISTIKĄ BE SIENŲ

Praėjusiais metais Lietuvos žurnalistai savo darbais drebino ne tik mūsų šalies, bet ir tarptautinę visuomenę. Kolegos išvien su tarptautiniais partneriais atskleidė agresorių valstybių schemas, leidžiančias apeiti tarptautines sankcijas Rusijai.

 

Dovydas Pancerovas / Laisvės TV – UŽ KOVĄ SU GALIJOTAIS

Šio žurnalisto darbai apie Komunistų partiją, spec. tarnybas, Prezidentą ir kitus užkulisius ne tik kėlė bene didžiausią rezonansą visuomenėje, bet ir įkvepia jaunąją žurnalistų kartą tikrajam pašaukimui, primena mums visiems, dėl ko kažkada pasirinkome šią profesiją.

 

Roma Pakeniene / BNS – UŽ ŽURNALISTIKĄ

Ilgametė Romos veikla naujienų agentūroje BNS mums visiems liudija tvirtus profesionalios žurnalistikos principus, kurie itin svarbūs šiais permainų laikais.

Būna metų, kai metų žurnalisto vardas tiesiog limpa konkrečiam kolegai, atsidūrusiam įvykių sūkūryje ar tą sūkurį sukūrusiam. Tačiau ramiai atsigręžęs į save supranti, kad yra tokių žmonių, kaip Roma, kurių ilgametis darbas žiniasklaidoje ir yra tas pamatas, ant kurio stovime mes visi.

 

Justinas Stacevičius / LRT – METŲ PAPARACAS

Už LRT.lt fotografo užfiksuotą akimirką prie pernai Rusijos ambasados vykusios moterų protesto akcijos prieš šios šalies agresiją ir smurtą.Nuotrauka, kuriai nereikia komentarų. Nuotrauka, kuri akimirksiu perteikia didžiausios katastrofos, primestos dabartinei žmonijos kartai, esmę, jos skausmą.

 

* * *

,,Tradiciniu tapęs „Paparazzi“ renginys sudaro unikalią galimybę visiems skirtingų kartų žurnalistams bent kartą per metus susitikti neformalioje aplinkoje. Nes buvusių žurnalistų nebūna!

Su Spaudos diena ir – iki pasimatymo „Paparazzi 2024“! – rašo nepavargstantis organizatorius Ričardas Jarmalavičius 

Visos nuotraukos, kurių daugiau kaip 100 yra: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=722866826505239&id=100063457843752

 

Panašūs straipsniai