VDU vyks Liudo Mažylio knygos ,,Vėl karas Europoje” pristatymas

Balandžio 24 d., pirmadienį, 14.30 val. Liudas Mažylis visus kviečia susitikti Kaune, Vytauto Didžiojo universitete (V. Putvinskio g. 23, L. Donskio bibliotekoje), kur jis pristatys savo naujausią knygą „Vėl karas Europoje“. Tai jau trečioji L. Mažylio knyga apie jo veiklą Europos Parlamente ir politines aktualijas.

„Džiaugiuosi galėdamas knygą pristatyti savo „gimtajame“ Vytauto Didžiojo universitete. Juk čia pradėjau dėstyti apie ES politiką, Europos integraciją. O dabar kviečiu visą universiteto, Kauno bendruomenę ir miesto svečius atvykti į naujausios mano knygos pristatymą. Ji – apie mano veiklą Europos Parlamente bei svarbiausius pastarųjų metų įvykius Europoje ir pasaulyje“, – į knygos „Vėl karas Europoje“ pristatymą, vyksiantį VDU Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete, L. Donskio bibliotekoje, kviečia universiteto Garbės profesorius L. Mažylis.

Knygos pristatyme-diskusijoje dalyvaus jos autorius Liudas Mažylis, VDU docentė Ingrida Unikaitė-Jakuntavičienė, o knygos ištraukas skaitys ir diskusiją moderuos Vilius Kaminskas.

Dominuojanti knygos tema – totalinis Rusijos karas prieš Ukrainą ir pačio karo įtaka ES politikos rutinai. „Politinio dienoraščio stiliumi parašyta knyga apima visus 2022-uosius metus: nuo stiprios karo nuojautos, karo pradžios – vasario 24-osios, pirmųjų svarbių ES sprendimų remiant Ukrainą ir sankcijų Rusijai iki tokių esminių ES politikos lūžių, kaip kandidatės statuso Ukrainai suteikimas ir griežtos Europos Parlamento rezoliucijos Rusijos atžvilgiu,“, – savo naujausią knygą apibūdina prof. L. Mažylis ir pastebi, kad karo Ukrainoje tema persismelkė visose politinėse ES aktualijose, lydi visuose darbuose.

„Ši mano knyga yra emociškai nelengva, nes ar gali būti kitaip, kai visi klausimai ir įvykiai yra paženklinti karo prieš suverenią tautą temos… Bet kartu per kasdienį gyvenimą joje stipriai jaučiama viltis. ES ir viso demokratinio pasaulio dalyje toliau ryžtingai remiame Ukrainą. Jaučiama, kad tiesa yra Ukrainos ir mūsų, ją palaikančių, pusėje, o tiesa privalo lemti pergalę prieš agresorę maskvėnų federaciją“, – teigia EP narys prof. L. Mažylis.

                                                                                                                                                                                                                                                                     

Panašūs straipsniai