Žurnalistas Tomas Jarusevičius – naujasis Kauno vicemeras!

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas

Šiandien, 2023-čiųjų balandžio 18-tąją,  įvykusiame pirmajame  naujai išrinktos Kauno miesto tarybos posėdyje  buvo patvirtinti du mero Visvaldo Matijošaičio pavaduotojai. Vicemero pareigas tęs Mantas Jurgutis, juo buvęs ir ankstesnėje kadencijoje. Vicemeru išrinktas ir žurnalistas Tomas Jarusevičius iki šiol dirbęs mero patarėju viešiesiems ryšiams.

 Sveikiname buvusį kolegą, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos narį, kuriam esame suteikę ,,Žurnalistikos riterio“ vardą. Visa tai – už žurnalistinę ,,kovą“ su nusikaltėliais ir biurokratais, kuo, tikime, T. Jarusevičius niekada netaps, nes jo ne toks  charakteris.

 

Trisdešimt devynerių Tomas yra trijų sūnų Nojaus (10) , Kajaus (8), Luko (5) rūpestingas tėvelis, darbštus tarnautojas, jautrus žmogus. Vilniaus universitete žurnalistikos specialybės diplomą jis gavo daugiau nei po dešimtmečio, kai būdamas vos 13 metų drauge su aktoriumi Sigitu Jačėnu ,,Pūko“ radijuje jau vedė valandėles vaikams.

 Man vadovaujant ,,Pūko“ televizijai, aštuoniolikametis pradėjo rengti reportažus TV Žinioms, ruošė laidas 112.   2005-taisiais  savo kūrybinį darbą jis tęsė ,,Kauno dienos“ redakcijoje, po penkerių – tapo TV3 korespondentu Kauno krašte. 2016 metais Tomas Jarusevičius buvo pakviestas į miesto savivaldybės viešųjų ryšių skyrių, buvo paskirtas jo vadovu, mero patarėju.

Netikėta žinia, kad žurnalistas Tomas Jarusevičius išrinktas Kauno vicemeru, tačiau tai ir neatsitiktinis miesto mero pasirinkimas. Kolega, praėjęs puikią žurnalistinę mokyklą, žino, kur, ką ir kaip reikia kalbėti, praneštis apie nemalonius savivaldybės faktus.

Kai šiandien jį pasveikinau su naujomis pareigomis, Tomas Jarusevičius pasakė: ,,Tai pasiekiau tik žurnalistikos mokyklos dėka.“

 Kolega, pakeitęs Vilių Kaminską, tapo puikus Kauno švenčių ir oficialių renginių vedėjas. Neabejojame,  kolega bus rūpestingas, nuoširdus, suprantantis ir objektyvus Kauno vicemeras. Sėkmės Tau, Tomai Jarusevičiau!

LŽS nario Eriko Ovčarenko nuotraukos

 

Panašūs straipsniai