Žurnalistės Vaidos Samuolytės sugrįžimas per … Kadagių slėnį

Kaunietė žurnalistė, buvusi mūsų LŽS skyriaus narė Vaida Samuolytė,  dabar  vilnietė – strateginės komunikacijos ekspertė, žurnalo ,,Rožinis gyvenimas“, skirto vėžiu sergančioms moterims vyr. redaktorė. Buvusi kolegė turi ir savo internetinį dienoraštį www.pokeliones.lt. Todėl, kur buvus, kur nebuvus, Vaida vis sugrįžta tenai, kur ją traukia…

,, Aš apie Kauno marių regioninį parką vis parašau, nes mano mama kilusi iš Laumėnų kaimo, kurį paskandino marios, tai man – jautri tema“- paaiškino  www.kaunozurnalistai.lt V.Samuolytė. Šį kartą ji parašė apie atsinaujinusį Kadagių slėnio pažintinį taką , kuris vaizdais,  o ne kilometrais džiugina.::

,,Jis driekiasi Kauno marių šlaitu, gausiai apaugusiu kadagiais. Tad juo einant prieš akis toks vaizdas: šalia – it žvakės kylantys žali kadagiai, toliau – Kauno  marių vandenys, horizonte – kito kranto linija. Ne be pagrindo 2016 metais šis takas buvo pripažintas gražiausiu pažintiniu taku Lietuvoje. Tiesa, jis skirtas ne ilgų pasivaikščiojimų gerbėjams, nes jo ilgis – tik 1,3 km. Atėjai, apsižvalgei, pasigėrėjai, ir gali keliauti toliau

Tako pradžia – 501 metras – išklota lentomis, tad lengvai įveikiamas ir vaikišku, ir neįgaliojo vežimėliu, likusi dalis – platokas miško takas, kuriuo galima nusileisti iki pat vandens. Take yra ne vienas suolelis, kur galima prisėsti pailsėti, pasigrožėti vaizdais. Grįžti galima arba tuo pačiu taku, arba kitu, lygiagrečiai einančiu per mišką. Paklysti tikrai nepavyks, nes už siauro miško ruožo esanti pieva, kelias, gyvenamieji namai neleis toli nuklysti nuo Kauno marių šlaitų.

Takas įrengtas 2010 metais, pernai buvo uždarytas remontui, nes tako danga buvo nesaugi pasivaikščiojimui. Ji buvo atnaujinta, prieš pora mėnesių takas vėl atvertas lankytojams”.

Šiandien Kaune visai ne pavasariškas oras ir prie marių tikrai neverta važiuoti, tačiau susiradus internetinį Vaidos Samuolytės dienoraštį www.pokeliones.lt , tikrai bus įdomu perskaityti ir į gražius vaizdus pažiūrėti.

Panašūs straipsniai