Kolega E. Katinas turi šimtus nuotraukų, o jo paties – suradome vos kelias…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Kaunietis fotografas Edmundas Katinas balandžio 14-tosios, kažkodėl, nelaukia. Tai jo Gimimo diena. Sveikiname buvusį kolegą ir Lietuvos žurnalistų sąjungos narį.. Kelis dešimtmečius jis buvo geriausias, patikimiausias, kruopščiausias ,,Kauno dienos“ (prieš tai ,,Kauno tiesos“)  redakcijos fotokorespondentas.

 

Įdomu tai, Edmundas  studijas buvo pradėjęs Kauno medicinos institute, bet kitas pašaukimas neleido jam būti geru gydytoju. Jis dažnai  patardavo, kokius vaistus vartoti ar net  ligą diagnozuodavo…

Jau seniai nebedirba aštuoniasdešimtmetis Edmundas Katinas fotografu, nors dar ir dabar galėtų. Todėl gyvena  tik prisiminimais, gal ir savo didžiulį archyvą baigia suskaitmeninti? Jis turi neįkainuojama žmonių, vaizdų, įvykių lobyną, sudėtą  juodai baltose ir spalvotose nuotraukose.

Keliskart per metus, paskambinę į Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrių, žmonės prašo Edmundo Katinio telefono numerio. Žino, prisimena jį , fotokorespondentą, nori kažkada  laikraščiuose atspausdintų nuotraukų originalo arba užfiksuoto įvykio.

Įsivaizduojų, koks įdomi būtų  kolegos  knyga – albumas su jo darytomis Kauno nuotraukomis, Deja, išleisti – reikia daug lėšų, o miestui, atrodo, anų, sovietinių laikų istorija, nereikalinga. Kaip ir žmonės, palikę ryškų pėdsaką, būna užmiršti. Įdomu, ar kada nors pakvietė ,,Kauno dienos“ redakcija savo buvusį puikų fotografą išgerti  kartu kavos ir užrašyti jo prisiminimus?

                                                                                                                                                        

                                                                                                                                                                     

Edmundo Katino nuotraukose:  Du  įdomūs pastatai, kurių jau nėra. Vienas buvo Laisvės alėjoje, o kitas  – V.Putvinskio gatvėje

Panašūs straipsniai