Fotožurnalistas Modestas Patašius – nesiskiria su fotoaparatu!

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas

 

Kolega, žinomas fotoreporteris, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Modestas Patašius, nors Velykos jau praėjo, dar švenčia… Šiandien Jo Gimtadienis. Sveikiname, Bičiuli!

Mudu su Modestu  istoriniame pastate (S.Daukanto g. 28 A) ,įsikūrusioje Lietuvos radijo ir televizijos  Kauno redakcijoje,  susitikome 1986 metais. Toks buvo  Vilniaus universiteto žurnalistikos fakulteto auklėtinio paskyrimas. Jis pirmąkart paėmė į rankas radijo ,,Reporterį“ ir  parengė, vis dar prisimena, juokingai  ,,išskirtinį“ interviu su vienos įmonės partinės organizacijos sekretoriumi. Paskui daug buvo interviu ir reportažų, nors studijuodamas svajojo a[ie laikraščio ar žurnalo fotografo darbą.

Skaudžią Lietuvai 1991-ųjų sausio 13-tosios naktį, Modestas Patašius, iš eterio Vilniuje ,,dingus“ jo kurso draugei Eglei Bučelytei, Kaune pirmąkart tapo televizijos laidos vedėju. Mūsų svetainės www.kaunozurnalistai.lt puslapyje ,,Filmai“ yra dokumentinis pasakojimas ,,Sekmadienio rytas…sausio 13-tosios naktį“, kuriame įamžintas ir mūsų Modestas

 

Likimo ironija, bet  tais pačiais metais Kauno radijas, puikiai atilikęs savo misiją, netikėtai buvo uždarytas. M.Patašius nebuvo atleistas, bet pervestas į televiziją. Neilgam, 1994-taisiais Modės svajonė išsipildė, nes  buvo priimtas į mieste leidžiamą laikraštį ,,Laikinoji sostinė“, po jo – ,,Lietuvos ryto“ dienraščio, o paskutiniais metais  – portalo www.lrytas.lt  kūrybingas, darbštus, pareigingas fotoreporteris.

Prieš trejetą metų, kolegų profesionalų  įkalbėtas, jis papildė Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus narių šeimą. Ar nesiruošia dabar pereiti į naują ŽPA, neklausėme, tačiau tuo reikėtų suabejoti. Tris dešimtmečius įdėmiai  stebėjo mus, dalyvaudavo renginiuose kaip svečias, kol apsisprendė ir įstojo į LŽS.

Kur besutiktume Modestą, visada jo rankose arba kuprinėje yra fotoaparatas, nes jis žurnalistą profesionalas, bet kurią akimirką turi  užiksuoti įvykį, pastebėtą įdomų reiškinį arba netikėtumą. Šią savaitę jis įamžinęs gulbę,  nuotrauką  pavadinęs ,,Vienatvė“.

Kolegai tai negresia. Jis negali gyventi be draugų, bičiulių ir … fotoaparato. Jo dėka ir krepšinį  taip pamilo, kad  pirmąkart ,,Žalgirio“ arenoje jis nefotografavo, o buvo ,,fanas”,  jautriai reagavo į krepšinio rungtynių rezultatą. Negalėjo jo nenufotografuoti (kiekvienas, net ir telefonu, įamžinkit žurnalistikos seses ir brolius ir atsiųskite lzs.kaunas@gmail.com… O Tu, Modestai, taip ir toliau gyvenk,  džiugindamas kitus ir save!

Panašūs straipsniai