Dviguba kolegos TV žurnalisto A. Baranovo šventė

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas

 

  2023-čiųjų balandžio devintoji – Šv.Velykų ir Andriaus Baranovo gimimo diena. Sveikiname! Kažin, ar  kada nors Kristaus Prisikėlimo šventė sutapo su kauniečio, Lietuvos žurnalistų       sąjungos nario  Gimtadieniu?

  Atsivertę ,,Laisvalaikio žinyną su 500 metų kalendoriumi“, galime rasti atsakymą, kokia savaitės diena  balandžio 9-toji buvo prieš daugybę metų. Kur kas sunkiau sužinoti, kada per   paėjusius trisdešimt šešerius buvo švenčiamos velykos. Nesvarbu, bet šiandien galime ir turime pasveikinti darbštų, kūrybingą, nuoširdų televizijos žurnalistą.

 Andrius Baranovas LRT plius televizijos laidos ,,Kultūros diena“, kuri transliuojama kiekvieną penktadienio vakarą, autorius, kartu su operatoriumi, Lietuvos žurnlaistų sąjungos nariu Vytautu   Selelioniu rengiantis reportažus iš miesto prie Nemuno ir Neries. Andrius kartu yra ir šios laidos režisierius, nes gavęs kolegų medžiagą, paruoštą kituose šalies miestuose ir rajonuose, viską  sumontuoja ir pateikia eteriui.

 Kaunietis jau turi nemažą televizijos žurnalisto patirtį. Pastaraisiais metais nacionalinei televizijai kūrė įsimintinas laidas ,,Pažvelk į profesiją kitaip“ (vedėjas), ,,Tėčio reikalai“ (scenarijaus autorius, redaktorius).   Pastarasis TV laidų ciklas buvo puikiai įvertintas.Lietuvos  ,,Pragiedrulių“ konkurso  socialinių vertybinių laidų grupėje buvo pripažinta geriausia. Dabar  kiekvieną savaitę laukia nauji   sumanymai.

  Lietuvos žurnalistų sąjungos narį Andrių Baranovą neramina ir mūsų organizacijos veikla, ypač kai kritikuojamas mūsų bendruomenės vadovas. Kolegai neaiški pozicija įvairiais   žiniasklaidos klausimais, informacijos stoka apie LŽS nuveiktus darbus ir konkrečius planus. Andrius nedalyvavo pernai vykusiame   Suvažiavime, todėl  apie tai net kolegos gimtadienio proga pasakojau. Žinoma, nieko konkretaus negalėjau pasakyti apie naujai   įsteigtą Žurnalistų profesionalų asociaciją. Tai gerai ar blogai, atsakys tik laikas.

 Kolegai papasakojau, kad prieš dvidešimt metų ir aš kartu su kitais ,,profesionalais“, matydami sustabarėjusią LŽS, įsteigėme naują   Asociaciją. Ji nepradėjo savo veiklos, nes buvęs LŽS pirmininkas R.Eilunavičius atsistatydino. Sąjungos narių suvažiavime Šiauliuose mūsų bendruomenės vadovu buvo išrinktas jaunas ir kovingas Dainius   Radzevičius.

Gal nauja ŽPA  bus stimulas gerinti Lietuvos žurnalistų sąjungos veiklą. Gal ir Andrius Baranovas prisidės?  Žinoma tie, kurių  netenkina devyniasdešimtmetė LŽS, pasirinks kitą, geresnę organizaciją…

Tad dar kartą su dviguba švente, kolega Andriau Baranovai, tegul ,,Kultūros dienos“ – parodo tau  geriausią gyvenime kelią.

 

Panašūs straipsniai