Akivaizdu: Lietuvos Respublikos Prezidentas komentavo … ,,Žalgirio“ rungtynes!

Vidas Mačiulis, televizijos laidos ,,Krepšinio pasaulyje

 

 

,,Su Šventomis Velykomis!” Tokį sveikinimą balandžio devintosios rytą, dešimtą valandą išgirs ir pamatys televizijos laidos ,,Krepšinio pasaulyje” žiūrovai.

1252-oji laida – iš Kauno Prisikėlimo bažnyčios, tiksliau iš  mūsų šventovės terasos, nes  krepšinį jau seniai vadiname savo ,,antraja religija”. Iš Žaliakalnio gerai matyti ir ,,Žalgirio” arena, kurioje pergalingai paskutines Eurolygos reguliaraus sezono rungtynes baigė kauniečiai.

Kartu su 15225 žiūrovais tribūnoje buvo ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šalies vadovas prisipažino, kai tik būna laisvas, visada atvyksta į Kauną ir tampa ,,krepšinio fanu”, bet ne ložeje. Pats perka bilietus ir sėdi kartu su žiūrovais, dalija autografus, čia duoda interviu.

 

Šį kartą Prezidentą  paprašėme pabūti ir rungtynių komentatoriumi (kažin ar kuriame nors pasaulio kampelyje valstybės vadovas tai sutiktų daryti?).

Seniai žinau, kad G.Nausėda  domisi krepšiniu, jo istoriją, todėl gali apibūdinti  kiekvieną ,,auksinio ,,Žalgirio” laikų žaidėją. Kaip ir Prezidentas Valdas Adamkus ne kartą man pasakojo apie 1937 ir 1939 metų Lietuvos krepšinio meisterius – Europos nugalėtojus. Abu Prezidentai labai įdomiai kalbėjo ir Lietuvos krepšinio 100-mečio iškilmėse Kaune.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, pasveikinęs ,,Lietuvos ryto” televizijos žiūrovus su Šv. Velykomis, net kelias minutes paskyrė ,,Žalgirio” rungtynių su ,,Maccabi” apžvalgai ir apskritai apie kauniečių pasirodymą Eurolygoje. Ačiū,  Jo Ekscelencijai!

Panašūs straipsniai