O gal ir jūs turite studijų laikų nuotraukų? Atsiųskite!

LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas Vidas Mačiulis savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino archyvine nuotrauka, kurioje – trys Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto studentės, tarp jų – ir Vido Mačiulio žmona, garsi Lietuvos žurnalistė ir ilgametė redaktorė Teklė Virpšaitė – Mačiulienė. Štai ką prie šios 1958 metais darytos nuotraukos parašė Vidas Mačiulis:

TRYS BŪSIMOS ŽURNALISTĖS (iš kairės) TEKLĖ VIRPŠAITĖ – MAČIULIENĖ, IEVA JAKUBAVIČIŪĖ – CHOVANIENĖ ir IRENA JUREVIČIŪTĖ – KRIVICKIENĖ – Vilniaus valstybinio universiteto istorijos fakulteto studentės 1958 -aisiais. Jas prieš 65 metus nufotografavo ir iki šių dienų nuotrauką išsaugojo kolega, žinomas vilnietis žurnalistas SIGITAS POVILAS KRIVICKAS. AČIŪ!
Kažin ar tiek dešimtmečių ,,gyvens” šiandieniai (,,skaitmeniniai”), ir dar ne horizontaliai, o vertikaliai telefonu nufotografuoti, draugai, bičiuliai, artimieji?
 
Graži Vido idėja, kurią norisi tęsti vardan Lietuvos žurnalistikos istorijos, kažkada galbūt labai dominsiančios naująsias žurnalistų kartas…
 
Taigi, gal ir jūsų, gerbiami kolegos, albumuose likę nuotraukų iš studijų laikų? Ar universiteto auditorijose, paskaitose; ar studentų darbo būriuose; ar smagiai leidžiant laisvalaikį; ar studijų grupės draugų suorganizuotose kelionėse, kurių ir anuomet tikrai buvo nemažai ir pakankamai įdomių…
 
Atsiųskite nuotraukų su informacija – kas jose užfiksuota, į el. paštą lzs.kaunas@gmail.com, mielai pasidalinsime šioje interneto svetainėje. 
 
 
kaunozurnalistai.lt informacija
 

Panašūs straipsniai