„Lietuvos metų vaistininkas 2022“ nugalėtojų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonija vyks Raudondvario pilyje

Virginija Grigaliūnienė, žurnalo „Farmacija ir laikas“ aktualijų redaktorė

Kaune leidžiamas žurnalas „Farmacija ir laikas“ kartu su instituciniu partneriu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakultetu jau rytoj paskelbs ir apdovanos šių metų geriausius Lietuvos vaistininkus. Iškilminga apdovanojimų ceremonija vyks Raudondvario pilies (Kauno raj.) Baltojoje menėje. Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja Kauno rajono savivaldybės Merui Valerijui Makūnui ir Raudondvario pilies administracijai už suteiktą galimybę išskirtinę vaistininkų pagerbimo šventę surengti ypatingoje šventinėje aplinkoje.

2022 metų finalinio etapo dalyviai

Į aukščiausius rinkimų LIETUVOS METŲ VAISTININKAS 2022 apdovanojimus pretendavo šie vaistininkai: Jūratė Beržinienė (Telšiai) ir Giedrė Tautkevičienė iš Kauno („Gintarinė vaistinė“), Vaida Andrėnienė (Vilnius) ir Aivara Bernotaitė iš Kauno (BENU VAISTINĖ LIETUVA), Jūratė Cijunaitienė (Vilnius) ir Reda Pilkytė – Klimienė iš Priekulės (CAMELIA), Asta Kvedaravičiūtė iš Alytaus ir Rasa Keraitė iš Vilniaus (EUROVAISTINĖ), Leonora Puodžiūnaitė (Kaunas) ir Ignas Inčius iš Vilniaus (APOTHEKA PHARMA VAISTINĖ), Laurynas Nikolajevas (Šiauliai) ir Gintarė Jackytė iš Kauno (NORFA vaistinė), Žydrūnė Šuopytė (Šakiai, „Ramunėlės vaistinė“) ir nepriklausomoms vaistinėms atstovaujančios Irena Rastauskienė iš Ukmergės bei Vitalija Neverauskienė iš Joniškio.

Vertinimo komisijai teko nelengva užduotis

Vertinimo komisijai buvo sunku apsispręsti, kurį vaistininką apdovanoti aukščiausiu titulu, nes visi į konkurso finalinį etapą patekę farmacininkai pasirodė aukščiausiu lygiu – komisiją nustebino gausiomis profesinėmis žiniomis, sukaupta patirtimi, taip tik dar kartą patvirtindami, kad farmacijos specialistų teikiamomis farmacinėmis paslaugomis, patarimais ir rekomendacijomis drąsiai galima tikėti ir pasitikėti.

2022 metų rinkimuose didžiausias dėmesys, vertinant pretendentus, buvo kreipiamas į vaistininko – ambasadoriaus kompetencijas.

Kodėl buvo pasirinktas toks kriterijus? Kaip pabrėžė konkurso organizatorė – LŽS Kauno apskrities skyriaus narė, žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausioji redaktorė, LSMU Farmacijos fakulteto profesorė Loreta Kubilienė, šiemet buvo renkamas vaistininkas – ambasadorius, arba, kitaip sakant, vaistininkas, kuris atstovauja savo profesijai aukščiausiu lygiu.

 

Lietuvos metų vaistininkai

Pirmieji šalies vaistininkystės istorijoje Lietuvos metų vaistininko rinkimai buvo organizuoti 2018 metais, jų nugalėtoju tapo ir platinos medaliu buvo apdovanota vilnietė Kristina Vaičaitienė („Gintarinė vaistinė“). 2019 metų nugalėtojas – Tadas Labanauskas iš Šiaulių („Gintarinė vaistinė“). Dar po metų, 2020-aisiais, tarptautinė komisija daugiausia balų skyrė ir nugalėtoju paskelbė „Camelia“ tinklo vaistinės vadovą Rimvydą Blyną (Vilnius), o pernai nugalėtoja tapo irgi „Camelia“ tinklo atstovė iš Vilniaus Virgilija Bečelytė.

 

Nuotraukoje – žurnalo „Farmacija ir laikas “ vyriausioji redaktorė, LSMU Farmacijos fakulteto profesorė, rinkimų organizatorė, LŽS Kauno apskrities skyriaus narė Loreta Kubilienė

kaunozurnalistai.lt archyvo nuotraukos
 

 

 

 

Panašūs straipsniai