Seime akcentuota, kaip svarbu įsiklausyti į visų žiniasklaidos priemonių nuomonę

Šiandien Seime IŽA pirmininkė Lina Bušinskaitė, Lietuvos žurnalistų sąjungos vadovas Dainius Radzevičius, Lietuvos radijo ir televizijos asociacijos vadovė Gabrielė Andrašiūnienė, Nacionalinės spaudos asociacijos vadovas Kęstutis Bulka su Seimo frakcijomis kalbėjosi apie tai, kaip svarbu yra tai, kad priimant sprendimus dėl žiniasklaidos savireguliacijos, šiuo atveju dėl Visuomenės informavimo etikos komisijos (VIEK) pertvarkos, dalyvautų visa žiniasklaida ir būtų įsiklausoma į visų nuomonę.
Ypač, kai daugiau kaip metus dirbusi darbo grupė, sudaryta Seimo valdybos sprendimu, sutarė dėl kompromisinio VIEK pertvarkos modelio, į kurią narius galėtų deleguoti dauguma žiniasklaidos ir žurnalistų organizacijų atstovų.
 
Daugiau kaip 100 žiniasklaidos priemonių, žiniasklaidos grupės, 9 žiniasklaidos priemones atstovaujančios asociacijos bei daugiau kaip 500 žurnalistų vienijančios profesinės sąjungos kreipėsi į visas Seimo frakcijas, prašydamos nesvarstyti ir nepriimti Kultūros komiteto teikiamų projektų, kuriais siūloma pertvarkyti žiniasklaidos savireguliacijos institutą – VIEK. Šis klausimas iš šios dienos Seimo darbotvarkės išimtas, vyksta diskusijos.
Lietuva šiuo metu yra 9-oje vietoje, pagal spaudos laisvės indeksą. Tad priimant sprendimus dėl žiniasklaidos savireguliacijos turi būti einama demokratijos keliu tam, kad galėtume kilti dar aukščiau, o ne kristi žemyn.
 
Parengta pagal IŽA pranešimą
 
IŽA nuotraukoje – D. Radzevičius, L. Bušinskaitė, G. Andrašiūnienė ir K. Bulka Seime

Panašūs straipsniai