Pristatė atsiminimų knygą „PIRMYN ARBA MIRK“

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno apskrities skyriaus pirmininkas

Lietuvos žurnalistų sąjungos Vilniaus skyriaus pirmininkė JOLANTA MAŽYLĖ LŽS tarybos nariams pristatė Vytauto GEDGAUDO (1912 – 1999) atsiminimų knygą ,,Pirmyn arba mirk”.
Tik kolegės rūpesčiu, jai įkūrus viešają įstaigą ,,Atminties brasta”, ieškant lėšų, kurių pritrūko, buvo išleisti prieškario laikais Kauno, o vėliau JAV laikraščių redaktoriaus V.Gedgaudo liudijimai apie jo bei kitų tautiečių kovą su nacizmu Antrojo pasaulinio karo metais tarnaujant Prancūzijos svetimšalių legione.
Jolanta Mažylė, parėmusiems 1000 egz. išleidimą, padovanojo knygą su savo padėka. Gaila, kad kauniečiai žurnalistai, Vytauto Gedgaudo premijos laureatai, neprisidėjo, tačiau tai dar gali padaryti, įsigiję ,,Pirmyn arba mirk”.
 
Jeigu bus sukaupta daugiau lėšų, pasak Jolantos Mažylės, ,,Atminties brasta” Vilniaus universiteto žurnalistikos specialybės studentui planuoja įsteigti Vytauto Gedgaudo stipendiją. Puiki buvusios kaunietės, o dabar jau vilnietės kolegės iniciatyva, prasmingi jos kūrybiniai darbai, įamžinantys buvusiųjų atminimą. AČIŪ, JOLANTA!
 
LŽS nario Alberto ŠVENČIONIO nuotr.

Panašūs straipsniai