Prasideda penktieji Lietuvos metų vaistininko rinkimai

Virginija Grigaliūnienė, žurnalo „Farmacija ir laikas“ aktualijų redaktorė

Šiandien, minint Tarptautinę vaistininko dieną, tradiciškai skelbiami Lietuvos metų vaistininko rinkimai. Kaip ir anksčiau, juos organizuoja Kaune leidžiamas specializuotas žurnalas „Farmacija ir laikas“ kartu su instituciniu partneriu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Farmacijos fakultetu. Gruodžio mėnesį iškilmingos ceremonijos metu bus paskelbtas rinkimų laimėtojas – Lietuvos metų vaistininkas. Jis bus apdovanotas vardiniu Platinos medaliu. Dar dviem puikiai rinkimuose pasirodžiusiems konkurso finalinio etapo dalyviams bus įteikti vardiniai Aukso ir Sidabro medaliai.

Žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausioji redaktorė, LSMU Farmacijos fakulteto prof. Loreta Kubilienė, viena iš Lietuvos metų vaistininko rinkimų organizatorių, pabrėžė, jog šiemet vaistininkų konkursas skelbiamas ypatingų pokyčių šviesoje, akcentuojant ir didžiuojantis, kokia svarbi ir reikšminga sveikatos sistemos dalis yra vaistininkai.

„Šiemet rinksime vaistininkus – ambasadorius, vaistininkus, kurie atstovauja savo profesijai aukščiausiu lygiu, – pabrėžė ji. – Lauksime kandidatų, kurie, kolegų vertinimu, labiausiai atlieptų ambasadorystės naratyvą“.

 

„Technologijų ir farmacijos mokslo progresas – milžiniškas, kuriami nauji skaitmeniniai farmacijos ir sveikatos produktai, o ligos piktėja, farmacijos ir sveikatos priežiūros specialistų trūksta, lietuviai yra viena iš nelaimingiausių tautų, – atkreipė dėmesį LSMU Farmacijos fakulteto dekanė prof. Ramunė Morkūnienė. – Džiaugiuosi, kad pasitikėjimas vaistininko profesija Lietuvoje yra labai aukštas, kad plečiasi vaistininko galimybės dalyvauti asmens sveikatos priežiūros srityje, farmacinėje rūpyboje, sveikatinimo programose. Ir, kas labai svarbu – kad žmonėms reikia vaistininko gyvo kontakto, pokalbio, patarimo“.

Pirmąkart geriausias Lietuvos vaistininkas buvo išrinktas 2018 metais – juo tapo ir platinos medaliu buvo apdovanota vilnietė Kristina Vaičaitienė („Gintarinė vaistinė“). 2019 metų nugalėtojas – Tadas Labanauskas iš Šiaulių („Gintarinė vaistinė“). Dar po metų, 2020-aisiais, tarptautinė komisija daugiausia balų skyrė ir nugalėtoju paskelbė „Camelia“ tinklo vaistinės vadovą Rimvydą Blyną (Vilnius), o pernai nugalėtoja tapo irgi „Camelia“ tinklo atstovė iš Vilniaus Virgilija Bečelytė.

Kauniečiai vaistininkai ne kartą laimėjo antrąją ir trečiąją vietas, o aukščiausio apdovanojimo kol kas dar nepavyko iškovoti. Taigi linkime, kad jubiliejiniai, penktieji geriausio vaistininko rinkimai kauniečiams būtų ypatingai sėkmingi!

Nuotraukose – prof. Loreta Kubilienė ir prof. Ramunė Morkūnienė

 

Panašūs straipsniai