Russkij mir in action

Rimvydas Valatka, Lietuvos žurnalistas

Tai ne prasigėrusio Vingių Jono daržinė (žr. nuotrauką žemiau). Tai Putino Rusijos mokykla Irkutsko srityje. Tiesa, ją ką tik uždarė, nes joje vaikus puolė blusos, tūkstančiai blusų, kurios šokdavo ant vaikų tiesiai nuo žiurkių. Kokią kultūrą Ukrainai ir Europai gali atnešti tokia valstybė, kur mokykla atrodo prasčiau už prasigėrusio ūkininko daržinę, bet jie, užuot pasistatę mokyklas savo vaikams, leidžia milijardus imperialistiniam karui norėdami įrodyti, kad jokių ukrainiečių ir ukrainiečių kalbos nėra?

Už tas vienuolika raketų, kurios vakar buvo nutaikytos į Charkovo elektrinę (naikinti elektrines ir kitą civilinę struktūrą yra karo nusikaltimas), galima buvo pastatyti puikiausias mokyklas visame Sibire. Bet rusams nereikia mokyklų, jiems daug svarbiau sugriauti visas mokyklas Ukrainoje.
 

Tai nestebina. Kas stebina?

Stebina tai, kad Lietuvos mokyklų rusų kalbos vadovėliai penktiems tos kalbos mokymosi metams mūsų vaikams siūlo didžiuotis tokia Rusija ir visaip kitaip mylėti Putino Rusiją.

Zelenskis vakar apie tai pasakė aiškiausiai: jei jau mums reikia rinktis be dujų ar be rusų, tai atsakymas – geriau be rusų, jei rinktis, be šviesos ar be rusų, tai geriau be šviesos, bet be rusų.

Kuo greičiau užkalsim langus į Rusijos pusę, tuo geriau Lietuvai. Gaila, kad Lietuvos mokykla vis dar maitina Lietuvos vaikus Russkij mir nuodais, įpakuotais į propagandinį FSB medų.

Parengta pagal Rimvydo Valatkos tekstą socialiniame tinkle FACEBOOK.

Panašūs straipsniai