Kaune leidžiamas žurnalas „Farmacija ir laikas“ paskelbė ir apdovanojo Lietuvos metų vaistininko rinkimų nugalėtojus

Virginija Grigaliūnienė, LŽS Kauno sk. narė

Kauno Rotušėje iškilmingo renginio metu paskelbti ir apdovanoti šių metų geriausi Lietuvos vaistininkai. Tokį konkursą jau ketvirtus metus iš eilės organizavo Kaune leidžiamas farmacijos specialistams skirtas žurnalas „Farmacija ir laikas“ kartu su instituciniu partneriu Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Farmacijos fakultetu.

Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo ir nugalėtojams šiltų žodžių negailėjo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto prorektorius prof. Kęstutis Petrikonis, Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Alina Sakalauskienė, Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos viršininkas Gytis Andrulionis, šių metų ir ankstesniųjų tokių konkursų nugalėtojai, vaistinių tinklų atstovai ir renginio mecenatai.

Šiemet į finalinį etapą pateko 11 vaistininkų, svarbiausias vertinimo kriterijus buvo „Vaistininkas – farmacinės paslaugos teikėjas“.

Visi finalinio etapo dalyviai nuotoliniu būdu dalyvavo pokalbyje su vertinimo komisija: LSMU Farmacijos fakulteto dekanė, profesorė Ramunė Morkūnienė (pirmininkė), žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyr. redaktorė, LSMU Farmacijos fakulteto profesorė Loreta Kubilienė, fakulteto mokslininkai prof. Jurga Bernatonienė, prof. Valdas Jakštas, doc. Tauras Mekas, Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Rasa Balserienė bei Didžiojoje Britanijoje dirbantis klinikinis farmakologas Vilius Savickas.

„Labiausiai imponavo finalininkų žinios ir pasiruošimas suteikti pacientui konsultaciją įvairiausiomis aplinkybėmis, – vertindama šiųmečio konkurso finalininkus, džiaugėsi komisijos pirmininkė prof. Ramunė Morkūnienė. – Vaistininko profesijos pagrindas yra profesionalumas ir pagarba žmogui, o diskusijos su pretendentais į aukščiausius apdovanojimus metu atsiskleidė, kaip sumaniai vaistininkai sprendžia su vaistų vartojimu susijusias problemas, kaip padeda pacientui suprasti, kodėl svarbu racionaliai vartoti vaistus, ir panašiai. Gera buvo išgirsti, kad vaistininkai aktyviai įsijungė į vakcinacijos procesą, kad aktyviai domisi inovatyviais gydymo būdais“.

Dekanei pritarė ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyriaus narė, žurnalo „Farmacija ir laikas“ vyriausioji redaktorė, LSMU Farmacijos fakulteto profesorė Loreta Kubilienė.

„Visi pretendentai į geriausio 2021 metų vaistininko titulą pokalbyje su komisija pasirodė esantys aukščiausio lygio farmacijos specialistai – turintys daug profesinių žinių, didelę kompetenciją ir vertingą patirtį, teikiant farmacinės rūpybos paslaugas, – pabrėžė ji. – Todėl išrinkti geriausiuosius komisijai lengva nebuvo“.

Vertinimo komisijos sprendimu Lietuvos metų vaistininke pripažinta „Camelia“ vaistinių tinklui atstovaujanti vaistinės vedėja ir farmacinės veiklos vadovė Virgilija Bečelytė. Ji apdovanota Platinos medaliu.

Lietuvos metų vaistininką tradiciškai paskelbė ir medalį įteikė Jo Eminencija Kardinolas Kauno miesto garbės pilietis Sigitas Tamkevičius. V. Bečelytės laukė ir dar viena maloni staigmena – šiltą Padėką už puikų pasirodymą konkurse ir iškovotą geriausio vaistininko titulą jai atsiuntė Vilniaus meras Remigijus Šimašius, mat šiuo metu Virgilija dirba Vilniuje.

Aukso medalis atiteko druskininkietei, UAB „Ramunėlės vaistinė“ atstovei Dovilei Kizalaitei, kuri sulaukė Padėkos ir iš Druskininkų mero Ričardo Malinausko.

Sidabro medaliu apdovanota vaistinių tinkle „Norfos vaistinė“ dirbanti Eglė Radavičienė iš Šiaulių rajono.

Po apdovanojimų visi klausėsi nuotaikingo Kauno valstybinio muzikinio teatro artistės Kristinos Siurbytės koncerto, solistei akomponavo koncertmeisterė Beata Andriuškevičienė (Kauno filharmonija).

Panašūs straipsniai