Kitoks, ne Vilniaus žurnalistų namuose, LŽS valdybos posėdis

www.kaunozurnalistai.lt informacija

Paskutinę 2021-ųjų sausio savaitę nuotoliniu būdu buvo surengtas Lietuvos žurnalistų sąjungos posėdis, kuriam pirmininkavo Dainius Radzevičius. Susitikimo veta – virtuali erdvė, todėl LŽS valdybos nariams, gyvenantiems Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje ar kitur, nereikėjo slidžiais keliais važiuoti Vilniun, nes to daryti neleidžia priimti šalyje įstatymai dėl karantino.

Valdybos narių posėdis kaip niekad buvo aktyvus ir konstruktyvus. Vienas kitą nariai papildė, prieštaravo, sutiko. Iš dviejų kandidatų, norinčių tapti LŽS nariais, vienbalsiai tikruoju nariu priimtas į Kauno skyrių LRT portalo profesionalus žurnalistas Valdemaras Šukšta, kuris, atvykęs iš sostinės, mieste prie Nemuno ir Neries jau paruošė nemažai įsimintinų publikacijų. Kitas pretendentas iš Žemaitijos turės gauti kolegų rekomendacijas, kad taptu LŽS nariu korespondentu. Ir dar vieno kauniečio pavardė įrašyta LŽS valdybos protokole.

Į Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybą Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Lietuvos žurnalistų draugija turi pasiūlyti vieną bendrą savo atstovą, nes buvusio – baigėsi trejų metų kadencija. Po ilgokų įvairių siūlymų, atsikalbinėjimų ir atsisakymų, pagaliau, Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis sutiko būti LŽS kandidatu į SRTRF tarybą, su sąlyga, kad supratęs, jog Fonde vienas balsas pasikeitimų nelemia, iš karto atsistatydins. Tiesa, kauniečio kandidatūrai dar turi pritarti LŽD valdyba, jeigu ji turės vertingesnį atstovą, jam pritars ir LŽS. Būti visuomenininku tenai, kur skirstomi pinigai, yra sunku, nes gaunantys – patenkinti, o nuskriausti – kaltina Tarybą, o ne ekspertus, neobjektyvumu, šališkumu, neprofesionalumu.

Objektyvumas reikalingas ir organizuojant LŽS kūrybinius konkursus, nes vertinti kolegų darbus nelabai kas nori. Valdyba nutarė, kad patys skyrių ir klubų vadovai turi būti vertinimo komisijose, jeigu to darbo nenori jų eiliniai LŽS nariai.

Buvo aptartos žurnalistų darbo sąlygos COVID-19 karantino metu, nes vienos Žemaitijos redakcijos vadovas verčia kasdien būti įprastoje darbo vietoje, nes, tikriausiai, nenori ar nesugeba organizuoti laikraščio leidybos nuotoliniu būdu, kaip dabar Lietuvoje daro visos masinės informacijos priemonės.

Apie visuomenės informavimo etikos komisijos aktualijas kalbėjo Jolanta Mažylė, kuri atstovauja Lietuvos žurnalistų sąjungą labai svarbioje savireguliacijos institucijoje. LŽS trijų komietų vadovai Audronė Nugaraitė, Darius Lukoševičius ir Vytautas Kvietkauskas atsiskaitė, ką nuveikė. Daug kuo pasidžiaugti negalima, beveik metus gyvenant koronaviruso ir karantino nelaisvėje. Nepaisant to, numatyta LŽS ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos konferencija iš ciklo ,,Atspari Lietuva 2021“ nuotoliniu būdu, kaip ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Tarybos posėdis, apie kurį visi nariai bus informuoti iš anksto.

Panašūs straipsniai