Arnoldui Aleksandravičiui atminti

Arnoldas ALEKSANDRAVIČIUS  (1963 06 19 – 2021 01 20)

2021 m. sausio 20 d. Lietuvos žurnalistų draugija neteko savo nario – kauniečio žurnalisto Arnoldo Aleksandravičiaus.

A. Aleksandravičius buvo ilgametis Lietuvos žurnalistų draugijos narys, priklausė LŽD Centro valdybai, pastaruosius tris dešimtmečius darbavosi laikraštyje „Ūkininko patarėjas”.

2016 m. jam buvo įteiktas aukščiausias LŽD apdovanojimas už žurnalistinę veiklą – Stasio Lozoraičio vardo premija „Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą“.

A. Aleksandravičius gimė 1963 m. Kaune. Jo šeimą skaudžiai palietė sovietų okupacija: tremtyje Sibire mirė seneliai ir jų kapas nežinomas, 24-erių tesulaukęs žuvo dėdė Juozas Bacevičius-Briedis, „Tauro“ apygardos partizanas, kiti artimieji buvo išblaškyti po pasaulį.

Baigęs 15-ąją vidurinę mokyklą A. Aleksandravičius studijavo Kauno politechnikos instituto (dabar Technologijos universitetas) Elektrotechnikos fakultete. Dirbo Kauno centriniame pašte ryšių operatoriumi.

Jis buvo ilgametis Lietuvos Sąjūdžio leidinio „Kauno aidas“ bendradarbis, rašė straipsnius laikraščiams „XXI amžius“ ir „Kauno laikas“ – šiame leidinyje 1992-1994 m. dirbo korespondentu. Paskui perėjo į laikraštį „Ūkininko patarėjas“, vadovavo informacijos skyriui, rašė brandžius ir aktualius kaimo bendruomenei straipsnius, buvo vertinamas kaip politikos apžvalgininkas.          

Aštri Arnoldo plunksna, gilios istorinės ir nūdienos gyvenimo įžvalgos buvo mėgiamos ir vertinamos kolegų, skaitytojų. Jam buvo patikimos aktualių žurnalistų bendruomenės diskusijų moderatoriaus pareigos, ne kartą yra rengęs pranešimus įvairioms LŽD konferencijoms. Buvo puikus pašnekovas, atidus kolega ir bičiulis. 

Aleksandravičius reiškėsi ir grožinėje kūryboje: rašė apsakymus, apysakas, pjeses. 1991 m. laimėjo premiją Kazio Almeno paskelbtame istorinės apysakos konkurse

Pastaraisiais metais Arnoldas rūpestingai slaugė savo mamą ir labai skaudžiai išgyveno jos netektį. Ir tik pastaraisiais mėnesiais rimčiau susirūpino savo paties blogėjančia sveikata. Deja, sudėtinga situacija pandemijos metu nebeleido susigrąžinti prarastų jėgų.

 Lietuvos žurnalistų draugija reiškia gilią užuojautą Arnoldo broliui Eismučiui.

Aleksandravičiaus amžinojo poilsio vieta bus Kauno Petrašiūnų kapinėse, jo šeimos kape.

Panašūs straipsniai