Kauno žurnalistų namuose praskleisti spaudos fotografų darbo užkulisiai

Trečiadienio vakarą Kauno žurnalistų namuose surengta paskaita apie spaudos fotografų darbo užkulisius.

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyriaus nariai Teodoras Biliūnas ir Erikas Ovčarenko surengė susitikimą su fotografijai neabejingais entuziastais.

Nors į susitikimą užsiregistravo per pusšimtį norinčių, dėl šalyje siaučiančios pandemijos teko gerokai apriboti dalyvių skaičių.

„Registraciją paskelbėme internete, pamatę, kad per parą užsiregistravo tiek žmonių, kiek tikrai negalėsime priimti dėl renginių ribojimo, teko registraciją sustabdyti anksčiau laiko ir gerokai sumažinti dalyvių skaičių. Labiausiai liūdna buvo rašyti laiškus žmonėms, kurių negalėjome priimti, tačiau tikimės, kad pavyks susitikti ir su šį kartą nepatekusiais žmonėmis“, – sakė „Žmonės foto“ fotografas Teodoras Biliūnas.

Į susitikimą atvyko fotografai ne tik iš Kauno, bet ir iš Elektrėnų ir net Mažeikių. Kauno žurnalistai, Teodoras ir Erikas, pasidalino savo darbo užkulisiais. Papasakojo kaip atrodo darbo diena, su kokiomis situacijomis tenka susidurt dirbant žiniasklaidoje.

„Susirinko labai skirtingi žmonės, turintys skirtingas patirtis. Nuo mėgėjo iki profesionalo, buvo net fotografijos dėstytoja. Tačiau, kai vienija bendras pomėgis tie skirtumai išnyksta ir visi tampa lygiaverčiais pašnekovais, galintys ne tik klausytis, bet ir nebijoti pasidalinti savo mintimis su kolegomis“, – džiaugėsi portalo „15min“ fotožurnalistas E.Ovčarenko.

18 valandą prasidėjęs susitikimas užsitęsė net tris valandas. Čia pat, kitame kabinete laidą „Krepšinio pasaulyje“ montavęs žurnalistas Vidas Mačiulis, išvydęs tiek naujų veidų žurnalistų namuose pasidžiaugė, kad Kauno žurnalistų namuose vyksta tokie susitikimai.

„Visada sakiau, kad žurnalistų namai turi būti „gyvi“. Juose turi vykti renginiai, susitikimai“, – sakė V.Mačiulis ir palinkėjo nesustoti ir tęsti pradėtus darbus.

Vido Mačiulio ir Antano Untydi nuotraukos

Panašūs straipsniai