Kaunietė žurnalistė Vaida Milkova – kūrybinio konkurso nugalėtoja

Baigėsi pirmasis kūrybinis konkursas, skirtas organų donorystės temai. Laureatėmis tapo Kristina Čepukaitytė, Daiva Cervokienė ir kaunietė, „Kauno dienos“ žurnalistė Vaida Milkova.

Liepos mėnesį paskelbtas konkursas „Organų donorystei – taip!“ sutapo su jubiliejiniais 2020 metais. Šiais metais sukako 50 metų nuo pirmosios inksto transplantacijos Lietuvoje. Tikimasi, jog konkursas taps tradiciniu ir jo laimėtojai kasmet bus apdovanojami kiekvienų metų spalio mėnesį, kuomet yra minima Pasaulinė organų donorystės diena.

Konkurso tikslas – išrinkti geriausias einamaisiais metais šalies periodinėje žiniasklaidoje (nacionalinėje, regioninėje ar rajoninėje spaudoje, radijuje ir televizijoje, taip pat interneto leidiniuose) skelbtas ar žurnalistų asmenine iniciatyva sukurtas publikacijas, reportažus, nuotraukas, kitus intelektinius kūrinius organų donorystės tema.

Kasmetinę konkurso premiją steigė Nacionalinis transplantacijos biuras prie SAM, bendradarbiaudamas su Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionaline žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA). Konkurso nugalėtojams įteiktos piniginės premijos ir diplomai, taip pat originalios atminimo dovanos.

Prizinis konkurso fondas – tūkstantis septyni šimtai penkiasdešimt eurų.

Dainiaus Radzevičiaus nuotraukos

Panašūs straipsniai