Žurnalistai kviečiami dalyvauti konkurse premijai „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą“ gauti

Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, siekdamas paskatinti įvairių tautybių Lietuvos gyventojų tarpkultūrinį dialogą, pasikeitimą gerąja patirtimi bei kultūriniu paveldu, tęsia tradiciją apdovanoti asmenis, labiausiai prisidėjusius prie tautinės tolerancijos, tarpkultūrinio dialogo skatinimo visuomenės informavimo priemonėse.

Į premiją „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą“ gali pretenduoti straipsnio, radijo arba televizijos laidos, skatinančios tarpkultūrinį dialogą autorius arba autorių kolektyvas, savo darbą publikavęs spaudoje arba elektroninėje žiniasklaidoje, skelbęs per radiją arba televiziją nuo praėjusių metų spalio 15 d. iki einamųjų metų spalio 14 d. imtinai.

Konkursiniai darbai kartu su užpildyta anketa nuo š.m. rugsėjo 29 iki spalio 26 d. turi būti siunčiami adresu Raugyklos g. 25-102, LT-01140 Vilnius. Ant voko būtina nurodyti „Konkursui „Už tarpkultūrinio dialogo skatinimą“.

Per dvylika metų premijas ar nominacijas už savo reportažus, laidas ir publikacijas apie tautines mažumas yra gavę: žurnalistai Virginijus Savukynas, Olegas Kurdiukovas, Inga Liutkevičienė, Dainius Radzevičius, Natalija Zverko, Mindaugas Jackevičius, Indrė Valantinaitė, Justina Lasauskaitė, Goda Ambrazas, Vitalijus Karakorskis ir kt.

2019 m. konkurse dalyvavo 30 darbų: televizijos laidos, straipsniai ir interviu. Komisijos sprendimu pagrindinė premija buvo skirta žurnalistui Kostui Kajėnui, papildoma specialiojo premija – Jūratės Sobutienės ir Sauliaus Pučinsko autorių kolektyvui. Atminimo dovanos – departamento vardiniai laikrodžiai – buvo įteikti žurnalistėms Lilijai Kopač ir Oksanai Laurutytei.

Pastebėti kitas kultūras, geruosius pavyzdžius, mūsų bendro sugyvenimo teikiamas galimybes ir sugebėti tai įdomiai, naudingai pateikti skaitytojui, žiūrovui ar klausytojai yra nelengva ir dažnai būna užgožiama noro greitai pasiekti kuo didesnę auditoriją, siūlant jiems populiarią, bet ne visuomet turiningą informaciją. Todėl džiaugsimės galėdami pagerbti žurnalistus, dėmesį savo publikacijose skiriantiems įdomiai, bet drauge ir labai jautriai temai – tolerancijai, daugiakultūriškumui – mūsų šalies tautinėms bendruomenėms.

Parsisiųsti dalyvio anketą ir susipažinti su premijos nuostatais galite Tautinių mažumų departamento interneto puslapyje http://tmde.lrv.lt/lt/veikla/premija-uz-tarpkulturinio-dialogo-skatinima.

Panašūs straipsniai