Kauno fotografai susitiko su kolegomis iš Kėdainių ir dalijosi patirtimi

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno skyriaus valdybos nariai Teodoras Biliūnas ir Erikas Ovčarenko susitiko su Kėdainių fotografų draugijos nariais. Susitikimas surengtas Kėdainių daugiakultūriniame cente.

Susitikimo metu fotografai skatė paskaitą apie spaudos fotografiją. Nors abu vyrai dirba spaudos fotografais, tačiau jų specializacijos skiriasi. Teodoras dirba žurnale „Žmonės“, jis rengia fotosesijas žurnalams, fotografuoja renginius, koncertus, žinomų žmonių gyvenimą. Erikas dirba nauiienų portale „15min“, jo darbas – aktualijos. Tai yra visi karščiausi įvykiai, kriminalai, politika, sportas. 

„Nors mūsų darbas iš pirmo žvilgsnio ir skiriasi, tačiau jis turi kur kas daugiau bendrų sąsajos taškų nei gali atrodyti. Todėl pokalbyje su kolegomis stengėmis pasidalinti ne tik naudingais ir praktiniais patarimais, bet ir papasakoti su kokiais iššūkiais susiduria spaudos fotografai“, – sako fotografai.

Valandą laiko turėjęs trukti susitikimas užsitęsė iki vėlumos, tad fotografai kolegas pakvietė į Kaune esančius žurnalistų namus, kuriuose pažadėjo pratęsti pokalbius fotografijos temomis.

Už nuotraukas dėkojame susitikimo dalyvei fotografei Irinai Jurkėnienei.

Panašūs straipsniai