Gyvuok, Verute! Jubiliejaus proga sveikina kolegos

Kristina Lukoševičiūtė

Gražus jubiliejus. Kiek metų, paklaus smalsuoliai. Atsakysiu – visi jos, Veros Semionovos, energingos, ištikimos savo principams ir – svarbiausia – nebijančios rėžti tiesą į akis. Ne už akių!

Pažįstamos esam jau daug metų, kartu dirbome Jonavos „Naujienų“ laikraštyje. Tas, kam teko sėdėti ant atsakingojo sekretoriaus kėdės, žino, kaip svarbu, kad žurnalistas laiku parašytų straipsnį, kad nebūtų jokių trikdžių leidžiant laikraštį. Verute pasitikėjau: pažadėjo – ištesės. O ir jos rašiniai „neplaukdavo paviršium“, Vera faktus „išknisdavo“ iki pat dugno. Jei tema reikalaudavo kantrybės, gilios analizės, vienareikšmiškai žinojome: Verutė parašys taip, kad nei pridėsi, nei atimsi.

Kadangi Vera Semionova baigė lietuvių kalbos ir literatūros studijas, korektorė jos straipsnius skaitydavo dainuodama. Netgi keldavo sau iššūkį: bene ras, kad kablelio trūksta, ar kokia raidė iš žodžio iškritusi…

Verute, smagu šiandien tave visų buvusių kolegų vardu pasveikinti jubiliejinio Gimtadienio proga, prisiminti kartu praleistą laiką, palinkėti išlikti tokiai pat principingai, turinčiai savo nuomonę ir mylinčiai tiesą.

Kurk, rašyk, neleisk surūdyti plunksnai, nes aplink tiek daug temų, kurios prašyte prašosi tavo dėmesio.

Su Jubiliejumi, smagios šventės, artimųjų meilės! 

Panašūs straipsniai