Su Valstybės diena, kolegos! Prisiminkime savo profesinę šventę

Vidas Mačiulis, LŽS Kauno skyriaus pirmininkas

 

Liepos 6-ąją, mūsų valstybės šventinę dieną, Kaunas, kaip ir visa Lietuva, kviečia į daugybę renginių, kuriuos 21 val. vainikuos   kartu atliktas Tautos himnas. Visa tai stebės ir laikraščiams, žurnalams, internetui, televizijai ir radijui savo reportažus  ruoš žurnalistai. Taip dažnai būna, kai visi švenčia – žiniasklaidos žmonės  dirba. Tačiau Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai turi  ir savo profesines dienas.

Devintasis P.Babicko premijos laureatas vilnietis Rimas Bružas su šeima.

1993 metų gegužę Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius surengė pirmąją  sueigą, kuri  po metų jau tapo tradicine Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos švente. Jau įvyko dvidešimt septyni „Spaudos baliai” (taip savo renginius  dar prieškaryje įvardijo to meto žurnalistai). Deja, 2020-ųjų šventė, kaip paprastai,  dėl karantino įvyko ne antrąjį gegužės šeštadienį, o birželio 13-ąją, bet neatsitiktinai tapo … „Radijo baliumi”. 1926-ųjų birželio viduryje Lietuvos eteryje pirmą kartą iš Kauno prabilo  radijo diktorius Petras Babickas, kurio vardo premija šį kartą buvo įteikta vilniečiui  LRT eterio žurnalistui, televizijos istorinių filmų autoriui Rimui Bružui. Šių metų renginį vedė buvęs Lietuvos radijo diktorius, televizijos laidų vedėjas, LŽS narys Vilius Kaminskas.

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narės Vaida Girčė (kairėje), Virginija Grigaliūnienė ir Ieva Dyraitė.

Kuriems įdomu, (www.kaunozurnalistai.lt Videoreportažai) galima pažiūrėti keturiasdešimties minučių įrašą apie „Radijo balių”, kurį nufilmavo ir sumontavo jaunasis  kaunietis operatorius Jonas Dirsė.

 

 

Panašūs straipsniai