Sveikiname kauniečius žurnalistus „Pragiedrulių“ konkurso nominantus

Aštuonioliktą kartą Lietuvos radijo ir televizijos komisija surengė konkursą ,,Pragiedruliai“, skatinantį kūrėjus pateikti klausytojams ir žiūrovams kokybiškas, aktualias, originalias programas. Šį kartą tradiciniam įvertinimui buvo pateiktos radijo, televizijos, interneto laidos, sukurtos ir pirmą kartą transliuotos 2019 metais.

Vertinimo komisiją, kurios pirmininku paskirtas LRTK narys, LŽS Kauno apskrities skyriaus vadovas, žurnalistas Vidas Mačiulis, sudarė LRTK nariai: LRTK pirmininko pavaduotojas, ryšių su visuomene specialistas Ričardas Slapšys; poetas, vertėjas Antanas Jonynas; poetė Dalia Teišerskytė; teatro ir kino aktorius, režisierius Algis Matulionis; politologas, VU TSPMI dėstytojas Laurynas Jonavičius; žurnalistė Liudvika Pociūnienė; žurnalistas, LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius; politologas Vincentas Vobolevičius.

Konkursui pateiktas laidas komisijos nariai vertino pagal jų aktualumą, išliekamąją ir meninę vertę, originalumą, poveikį ugdant kultūrines, bendražmogiškąsias, pilietines ir estetines vertybes bei darbo profesionalumą ir kūrybiškumą. 2020 metais konkursui iš viso buvo pateiktos 135 laidos.

GERIAUSIŲ TELEVIZIJOS SOCIALINIŲ VERTYBIŲ LAIDŲ GRUPĖJE YRA NOMINUOTI LRT TELEVIZIJOS LAIDŲ CIKLO ,,TĖČIO REIKALAI”  AUTORIAI:

Nuotraukoje: Laidos redaktorius Andrius Baranovas (kairėje) ir operatorius Vytas Selelionis, Vlado Dekšnio nuotr.

Andrius Baranovas, Vytautas Selelionis, Narimantas Venckevičius, Paulius Kazakauskas, Karolis Tiškevičius, Skirmantė Javaitytė, Gintarė Pranarauskaitė, Arminas Boguševičius.

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba sveikina kauniečius nominantus su kūrybine sėkme. Ypač džiugina faktas, kad laidos autorius, redaktorius Andrius Baranovas ir TV operatorius Vytas Selelionis yra ir aktyvūs LŽS nariai.

2019 metų ,,Pragiedrulių” konkurso laureatati ir nominantai paskelbti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos portale.

Panašūs straipsniai