Prezidentų sveikinimai Eltos šimtmečio jubiliejaus proga

1920 metų balandžio 1-ąją iš Kauno buvo išsiųsta pirmoji ELTA telegrama. Šiemet naujienų agentūra mini 100 metų jubliejų, o sveikinimus siunčia ir Lietuvos Prezidentai.

Prezidentas G.Nausėda šimtmetį mininčiai Eltai: esate aukštai iškėlę profesionalumo kartelę

Kreipdamasis į Eltos kūrėjus ir darbuotojus šalies vadovas pažymėjo, kad kartu su ELTA minima sukaktis, kurios šimtametėje istorijoje aiškiai matome savo valstybės nueitą kelią, kupiną sudėtingų iššūkių.
„Ir jau šimtą metų galime remtis į Jus kaip į patikimus, objektyvius žinių nešėjus, jaučiančius visuomenės gyvenimo pulsą, rodančius kryptį šiandieniame žinių sraute, padedančius nepasiklysti svarbiausių Lietuvos ir pasaulio įvykių žemėlapyje.
1991_Stasys_Lozoraitis.jpg
Šiandien Jūs esate aukštai iškėlę profesionalumo kartelę – pasisėmę vertingos patirties iš praeities, dirbate jausdami didelę atsakomybę už žodžio ir informacijos laisvę, už tiesą ir žmonių teisę į ją.
Jūsų veiklos šimtmetis įtikinamai liudija, kad visuomenė, institucijos, įmonės, organizacijos iš Lietuvos ir užsienio gali pasitikėti Jūsų darbu, teisinga ir sąžininga naujienų sklaida.
Sveikinu visus šia gražia proga ir linkiu įvykių sūkuryje visuomet išlikti tvirtiems, greitiems, kūrybingiems ir atviriems naujoms idėjoms.
Lydėkite Lietuvą ir naujame savo šimtmetyje, stiprinkite ir kurkite ją kaip neatsiejamą žinių pasaulio dalį!“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.
4.jpg_1.jpg
Prezidentė D. Grybauskaitė: Eltos šimtmečio jubiliejus – ir mūsų valstybės, ir mūsų žurnalistikos istorija

Dalia Grybauskaitė 100 metų jubiliejaus proga sveikina nacionalinę naujienų agentūrą ELTA, vadindama ją ištikima šalies metraštininke. „Jūs esate nepaprasto istorinio gimtadienio, kurį sutinkame tokiomis neįprastomis aplinkybėmis, liudininkai“, – sako prezidentė.
„Šis jubiliejus kelia pasididžiavimą, dar kartą primindamas pirmuosius atkurtos Lietuvos valstybės žingsnius. Tarp jų buvo ir telegramų agentūros įkūrimas Kaune. ELTA buvo vienintelis šaltinis, teikęs Lietuvai žinias iš viso pasaulio bei skleidęs naujienas apie stiprėjančią, modernios valstybės keliu pasukusią Lietuvą. 
ELTA išgyveno viską, ką patyrė mūsų šalis: ir pakilimą, ir okupaciją, ir naują atgimimą. Tai – istorija, kurią galime perskaityti begalėje pranešimų ir pamatyti daugybėje archyvinių kadrų, užfiksavusių Lietuvos gyvenimo akimirkas, įvykius ir žmones. Šis fotobankas su daugiau nei pusantro milijono nuotraukų yra neįkainojamas valstybės turtas. 
Sukaktis, kurią mini ELTA, tai ir mūsų žurnalistikos istorija, kurią toliau tęsia šių dienų agentūros komanda. Jūs esate nepaprasto istorinio gimtadienio, kurį sutinkame tokiomis neįprastomis aplinkybėmis, liudininkai. Linkiu visiems eltiečiams didžiausios sėkmės, profesinės stiprybės – žurnalistinės ir pilietinės drąsos, įžvalgumo, agentūrinio tikslumo ir operatyvumo, pateisinant garbingą vardą ELTA“, – rašoma sveikinime.
elta.jpg
Prezidentas V. Adamkus: linkiu Eltai pratęsti garbingą istoriją ir likti nacionaline agentūra
„Mes mėgstame sakyti, kad pasaulis sparčiai keičiasi, ir Jūs, Jūsų profesinis cechas pirmasis tas permainas įžvelgia ir atpažįsta, aprašo ir perduoda Lietuvai ir pasauliui. Tose permainose yra vienas pastovus ir nesikeičiantis dalykas: pasitikėjimas žodžiu. Visi ne kartą esame įsitikinę, kad žodis gali drąsinti ir vienyti, raminti ir kurti ateitį. Deja, žodis gali ir nuvertėti, tapti netikrų naujienų ir netikrų vertybių nešėju.
Todėl nacionalinei Lietuvos naujienų agentūrai ELTA linkiu pateisinti savo garbingą vardą, pratęsti garbingą istoriją ir likti iš tikrųjų nacionaline agentūra, iš tikrųjų Lietuvos agentūra. Kad Jus ir toliau lydėtų pasitikėjimas ir pagarba, o tiesa ir sąžiningumas ir toliau tarnautų žodžio laisvei ir Lietuvos visuomenei! 
Kuo geriausios Jums kloties Jūsų darbuose, kuo geriausios sėkmės Eltai tęsiant senąsias ir kuriant naujas Lietuvos naujienų sklaidos tradicijas!“, – rašoma prezidento V. Adamkaus sveikinime.

Panašūs straipsniai