Kaunietis fotografas Andrius Aleksandravičius prestižinio fotokonkurso laureatas

2020-ųjų „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimuose Lietuvos nacionalinį prizą pelnė kaunietis fotografas Andrius Aleksandravičius, konkurse dalyvavęs su nuotrauka, pavadinta „Stovint ant Baltijos jūros ribos“. Iš viso Pasaulinės fotografijos organizacija ir „Sony“ nacionalinius prizus įteikė fotografams iš 63 šalių visame pasaulyje.
Andriaus Aleksandravičiaus fotografija „Stovint ant Baltijos jūros ribos“ apdovanojimų vertinimo komisijos buvo pripažinta geriausia nuotrauka iš visų, kurias pateikė konkurse dalyvavę fotografai iš Lietuvos. Šis darbas dalyvavo „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų Atvirajame konkurse, Kelionių kategorijoje. A.Aleksandravičius, kaip Nacionalinio prizo laimėtojas, bus apdovanotas skaitmenine „Sony“ fototechnika.
stovint_baltijos_juros_ribos_5e54c6d7dd5ff.jpg
A.Aleksandravičiaus nuotrauka
„Šį kadrą aš pavadinau „Stovint ant Baltijos jūros ribos“. Tai buvo labai šalta ir vėjuota žiemos diena. Man labai patinka lankytis prie jūros ne sezono metu. Tuščias paplūdimys, padengtas sniegu, jūra nėra užšalusi, bet atrodo kaip šerbeto ledai. Ir garsas yra magiškas. Ši nuotrauka daryta Smiltynės paplūdimyje prie Klaipėdos, Lietuvoje. Tai unikali mano šalies dalis – Kuršių nerijos nacionalinis parkas, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą“, – savo nuotrauką apibūdino A.Aleksandravičius.
Kaip sako pats A. Aleksandravičius, „Sony World Photography Awards“ – vienas iš jo laukiamiausių metų konkursų. „Šiame konkurse dalyvauju jau ne pirmą kartą, laimėjimas yra didelis mano kūrybos įvertinimas, tai įkvepia dar daugiau fotografuoti“, – sako A.Aleksandravičius.
Šįmet „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimai vyksta jau 13-ąjį kartą. Tai vieni žinomiausių apdovanojimų fotografijos srityje pasaulyje, kur fotografai dėl pagrindinių prizų varžosi keturiose srityse: Profesionalų (darbų serija), Atvirajame (viena nuotrauka), Studentų (akademinių institucijų) ir Jaunimo (12-19 metų) konkursuose.
„Sony“ pasaulio fotografijos apdovanojimų konkursui šiemet buvo pateikta daugiau kaip 345 000 nuotraukų, o daugiau kaip 190 000 pateko į Atvirą konkursą – tai didžiausias iki šiol pateiktų darbų skaičius.
Su „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų darbais galima susipažinti čia: https://press.worldphoto.org.

Panašūs straipsniai