Sveikiname kolegas, nominuotus medaliais „Tarnaukime Lietuvai“

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ kandidatų vertinimo komisijos posėdyje apsvarstyti pateikti kandidatai ir slaptu balsavimu išrinkti 2020 metų laureatai. 
Penkiolikos (iš viso buvo pristatyti 34 asmenys) apdovanotojų būryje yra ir kauniečiai Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai, „Tarnaukite Lietuvai“ laureatai:
Viktoras RUDŽIANSKAS – už filantropinę veiklą, ypač jaunų žmonių saviraiškos skatinimą ir rėmimą;
Erika DRUNGYTĖ, Povilas  JEGOROVAS, Dalė POŠKIENĖ – už savanorystės kultūros sklaidą Lietuvoje.
medalio_Tarnaukite_Lietuvai_nominantai___Draugijos_nariai___urnalistas_Gediminas_Zemlickas_ir_Dominikas_Petras_Akstinas__1_.JPG
Nuotraukoje nominantai Gediminas Zemlickas ir Dominikas Petras Akstinas
Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis „Tarnaukite Lietuvai“ skatina Lietuvos visuomenę ir užsienio lietuvių bendruomenę neatlygintinai dirbti valstybės labui ir jos gerovei, reikšti ir įgyvendinti pozityvias idėjas, brandinančias visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą.
Medalis už visuomeninę veiklą skiriamas fiziniams ir juridiniams asmenims – Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams, piliečių bendruomenėms, asociacijoms ir kitiems asmenims, atitinkantiems medalio skyrimo kriterijus. 
Kandidatūras medaliui teikia valstybės ir savivaldybių institucijos, įstaigos, asociacijos, mokslo, mokymo, kultūros įstaigos, piliečių bendruomenės, labdaros organizacijos ir kiti juridiniai asmenys. 
Seimo kanclerio įsakymu penkeriems metams yra sudaryta kandidatų vertinimo komisija (pirmininkas Stasys Kašauskas), kuri svarsto pateiktas kandidatūras ir išrenka laureatus, kuriems įteikiamas medalis „Tarnaukite Lietuvai“.

Panašūs straipsniai