Lietuvos žiniasklaidos enciklopedija: leidybai trūksta lėšų

prof. Vitas URBONAS

Planuotas Lietuvos žiniasklaidos enciklopedijos leidimas pakibo ant plauko. Ieškomi rėmėjai galintys prisidėti prie leidinio leidybos.
Enciklopedijos sudarytojai informuoja, kad leidinio straipsniai parengti jau prieš trejus metus. Tačiau kasmet tenka juos tikslinti, taisyti, atnaujinti, papildyti, nes situacija žiniasklaidoje nuolat keičiasi. 
pinigai_54a2b50f24ab9.jpgSurasta ir leidykla, kuri enciklopediją parengtų spaudai ir išleistų: leidybos įmonės „Kriventa“ kalbos redaktorė jau perskaitė daugiau kaip pusę visų tekstų. Enciklopedijoje apie 5000 straipsnių, jos apimtis apie 90 autorinių lankų, leidybai reikėtų per 40 tūkstančių eurų. 
Tačiau nei LŽS, nei NŽKA lėšų enciklopedijos leidybai neturi. Pateikta paraiška Lietuvos kultūros tarybai. Bet gautas neigiamas atsakymas: enciklopedijos leidybos ji šiais metais nefinansuos. 
Vienintelė išeitis – surasti rėmėjų. Tačiau iki šiol nesuradome nė vieno asmens ar organizacijos, kurie paremtų Lietuvos žiniasklaidos enciklopedijos leidybą. O ją reikėtų išleisti šiemet, kai minimas Lietuvos atkurtos valstybės ir nepriklausomos, laisvos spaudos 30-metis.

Mūsų svetainės puslapyje ,,Komentarai” – VITAS URBONAS: LAISVAI, NEPRIKLAUSOMAI LIETUVOS ŽINIASKLAIDAI – 30 METŲ

Panašūs straipsniai