Žurnalistinis susitikimas, paženklintas … plyta ,,Pirmai pradžiai“

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Jarusevicius_T._Pirmai..._Didele.jpg


Spalio 28-osios vidudienį Žurnalistų namuose lankėsi Kauno mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Jarusevičius. Jam, prieš dešimtmetį buvusiam Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos nariui, viešnagė name, pažymėtame 48 numeriu V.Putvinskio gatvėje, buvo įdomu. Pasikeitimų čia – ne vienas…

Šimtas šešiasdešimt devynių metų pastate caro laikais buvo Kauno įgulos žandarmerija, vėliau – gyvenamosios patalpos, statybininkų buveinė, kol liko tik sienos. 


Prieš dvidešimt metų savo jėgomis restauravus apleistą pastatą, vietos dabar užtenka ir žurnalistams, ir nuomininkams. Pirmajame aukšte restoranas ,,Putvinskio 48“, po mėnesio antrame aukšte galės tilpti arti šimto žmonių seminarams ir konferencijoms, teminėms vakaronėms ir kolektyvų šventėms.


Žurnalistai – ne tik šiandienos  fiksuotojai, bet ir istorijos puoselėtojai. Lygiai prieš 90 metų Kaune buvo įkurta Lietuvos žurnalistų sąjunga. Ta proga Spaudos konferencijų salėje veikia parodėlė, skirta LŽS jubiliejui, taip pat foto stendai, pasakojantys apie žurnalistų šventes ir kasdinį darbą.


LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis su kolega žurnalistu Tomu Jarusevičium, dabar atstovaujančiu Savivaldybę, daugiau kalbėjosi ne apie istoriją, bet aptarė nūdienos klausimus. Miestas nori, kad žiniasklaida, ypač esanti sostinėje, objektyviai nušviestų Kauno gyvenimą, kai žurnalistai nori greitai gauti informaciją. Deja… 

Konkretus pavyzdys , kai UAB ,,Versina“ darbuotoja be raštiško Savivaldybės ryšių su visuomene leidimo, nurodant žurnalisto ar operatoriaus pavardę, neleidžia domėti ir fiksuoti Kauno sporto halės rekonstrukcijos darbus… 


Yra ir daugiau faktų, kai bandoma ,,vadovautis“ Kauno savivaldybės ,,nurodymais“. LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narė Birutė Mačienė jau anksčiau siūlė rengti neformalius žurnalistų ir miesto atsakingų darbuotojų susitikimus, aptariant aktualius bendradarbiavimo klausimus. Tomas Jarusevičius tam pritaria. Beje, jis pakviestas dalyvauti 2020-ųjų sausio 11-ąją įvyksiančiame LŽS Kauno apskrities skyriaus visuotiniame ataskaitiniame ir rinkiminiame susirinkime. Jo metu žurnalistai galės atskleisti kasdienines savo darbo problemas.


Simboliška, kad Kauno mero patarėjui Tomui Jarusevičiui, pradėjus antrąją darbo savaitę naujose pareigose, buvo įteikta ,,auksinė“ plyta ,,Pirmai pradžiai…“ su trimis rožėmis. Kadangi šios gėlės yra balzamuotos, jų garantinis žydėjimo laikas – treji metai.

Dar ilgiau kolegos linki Tomui būti rūpestingu Mero patarėju ir nuoširdžiai padėti žurnalistams operatyviai, objektyviai rengti publikacijas žiniasklaidai, reportažus radijo ir televizijos laidoms.

 Valdininko pareigos – laikinos, o žurnalisto yra amžina! 

www.kaunozurnalistai.lt

Panašūs straipsniai