Vaižgantiška popietė žurnalistikos senjorų klube MES

Antanas STAŠKEVIČIUS, LŽS ir klubo MES narys

Pakenas_Mes_2_didele.jpg
Spalio 16-ąją Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus buveinėje įvyko tradicinė mėnesinė  kauniečių žurnalistikos senjorų klubo MES narių popietė, kuri buvo skirta Lietuvos Respublikos Seimo nutarimu paskelbtiems Juozo Tumo – Vaižganto metams.


Pakenas_Mes_II.jpgTa proga žurnalistikos senjorų sueigoje viešėjo Juozo Tumo -_Vaižganto  memorialinio buto – muziejaus Kaune (Maironio literatūros muziejaus padalinio) buvęs ilgametis direktorius,  rašytojas Alfas Pakėnas. 

Svečias rugsėjo mėnesį Malaišiuose buvo apdovanotas  šiemetine Vaižganto literatūrine premija, kurią kasmet skiria Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungos. 

Vaižganto premiją  taip pat yra pelnę ir kauniečiai Lietuvos žurnalistų sąjungos nariai Juozas Kundrotas, Perpetua Dumšienė ir Egidijus Aleksandravičius.

Šiemetinis premijos laureatas  buvo šiltai sutiktas, pasveikintas, apdovanotas.  Alfas Pakėnas su žurnalistais pasidalino mintimis apie J. Tumo – Vaižganto gyvenimą, jo literatūrinę veiklą bei savo muziejinę patirtį, puoselėjant dvasininko ir rašytojo atminimą.

Prelegento mintis papildė ir plėtojo sueigos dalyviai, remdamiesi vaižgantine kūrybine bei savo gyvenimiška patirtimi.

Kalbėjo žurnalistai ir rašytojai  Juozas Kundrotas, Laimonas Inis, Antanas Marčiulionis, taip pat LSMUprofeorius Aleksandras Vitkus ir kiti. 

Senjorų klubo MES nariai dalijosi mintimis apie rašytojo klasiko knygas, girdėtas apie jį paskaitas, matytą R. Samulevičiaus spektaklį „Nebylys“, bet ir apie šiais metais sukurtą dokumentinį filmą ,,Tumo kodeksas”. Filmo apie kunigą ir rašytoją scenarijaus autorė yra vilnietė žurnalistė Liudvika Pociūnienė.

Vladimiro Beresniovo nuotraukose: 

Svečias Alfas Pakėnas. Viršuje jis su Vaižganto premijos laureatu Juozu Kundrotu; Apačioje – senjorų klubo MES nariai


Pakenas._Mes_didel..jpg





Panašūs straipsniai