Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovu tapo Arnas Marcinkus

BNS inf.

Marcinkus_didele.jpg
Interneto žiniasklaidos asociacijai, vienijančiai naujienų portalus DELFI, „15min.lt“ ir „lrytas.lt“, pradeda vadovauti Arnas Marcinkus (nuotraukoje). Toks sprendimas priimtas asociacijos narių susirinkime.

„Interneto žiniasklaidos sektorius nuolat išgyveną pokyčius. Greitas sektoriaus ir jo dalyvių augimas, vykstančios sinergijos su kitomis medijomis, socialinių tinklų bei kitų interneto gigantų veikla, lemia poreikį tvirtai dalyvauti diskusijose dėl žiniasklaidai svarbių klausimų. Norime būti aktyviai girdimi keliant ir sprendžiant sektorius opias problemas“, – sako vienas iš asociacijos steigėjų Vytautas Benokraitis.

Interneto žiniasklaidos asociacijai pastaruosius 10 metų vadovavusi Aistė Žilinskienė priima naujus iššūkius, toliau bendradarbiaus su Interneto žiniasklaidos asociacija visuomenės informavimo etikos srityje.

„Netolimoje ateityje laukia daugybė klausimų, susijusių su politinės reklamos socialiniuose tinkluose reglamentavimu, taip pat, reikės įsitraukti į pasiruošimą įgyvendinti ES autorių teisių direktyvą. Tuo pačiu, norisi skirti daugiau dėmesio bendrai visos interneto žiniasklaidos sinergijai, nes sėkmingų pavyzdžių – „4 milijonai“, „Idėja Lietuvai“ ir kitų, kai žiniasklaidai susivienijus ir kryptingai dirbant galima pasiekti puikių rezultatų, ne vienas, tad norisi, kad jų būtų daugiau“, ̶ sako naujasis asociacijos vadovas Arnas Marcinkus.

Marcinkus pabrėžia, kad sieks išplėsti asociacijos narių skaičių ir į ją įtraukti regioninius portalus, daugiau dėmesio bus skiriama žurnalistų teisių apsaugai kontroliuojančiose institucijose, bendradarbiavimo paieškoms su kitomis žiniasklaidą vienijančiomis asociacijomis. Neabejotina, kad artimiausiu metu asociacija, kurios vienijamų naujienų portalų paslaugomis kasdien naudojasi per milijoną šalies žmonių, turėtų pasipildyti naujais nariais.

Arnas Marcinkus yra lobistas, nuo 2016 m. lobistų kontoros „Vento Nuovo“ partneris, prieš profesionalią interesų atstovavimo veiklą dirbo Lietuvos jaunimo organizacijų taryboje, vadovavo projektui „Misija Sibiras“, taip pat yra vienas iš diskusijų festivalio „Būtent!“ organizatorių.

Panašūs straipsniai