Sveikinam! Kolega Gediminas Jankus – LRS Kauno skyriaus pirmininkas

LRS ir LŽS Kauno skyrių inf.

Jankus_Gediminas_p_kas_didele.jpg

2019-ųjų  spalio 1-ąją  Kauno menininkų namuose įvyko Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus ataskaitinis ir rinkiminis susirinkimas. 
Rašytojai išklausė ir patvirtino skyriaus vadovo Vidmanto Kiaušo-Elmiškio ataskaitinį pranešimą apie pastarųjų ketverių metų nuveiktus darbus ir rūpesčius, taip pat jam talkinusios tarybos ataskaitą.

 Sveikinimo žodį tarė Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkė Birutė Jonuškaitė, ji kalbėjo apie valstybės kultūros politikos problemas, kylančius iššūkius, bendruomeniškumo svarbą, pasveikino jubiliejinius gimtadienius švenčiančius Violetą Šoblinskaitę-Aleksą, Stanislovą Abromavičių ir Rebeką Uną. Miesto savivaldybės kultūros skyriaus vardu S. Abromavičiui nuoširdų žodį tarė Vida Jasaitytė. 

Dėl Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininko posto varžėsi poetė, dramaturgė Dovilė Zelčiūtė ir prozininkas, dramaturgas, literatūros ir teatro kritikas Gediminas Jankus. Balsų dauguma išrinktas G. Jankus, kurio kandidatūrą pasiūlė rašytojas, Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas Petras Palilionis.


Į Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus tarybą išrinkti rašytojai Erika Drungytė, Ieva Rudžianskaitė, Aldona Ruseckaitė, Gvidas Latakas, Tomas Kavaliauskas ir Viktoras Rudžianskas, kurie padės savo pirmininkui Gediminui Jankui.


Vilnietė B. Jonuškaitė padėkojo dvi kadencijas (aštuonerius metus) atsakingai ir kruopščiai dirbusiam Vidmantui Kiaušui-Elmiškiui, skyriui vadovausiančiam G. Jankui linkėjo atkaklumo ir ištvermės.


Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos vardu pirmininkas Vidas Mačiulis šiandien nuoširdžiai pasveikino Gediminą Jankų ir palinkėjo jam sėkmės sunkiose rašytojų vadovo pareigose. G. Jankus – buvęs pirmasis atkurto žurnalo ,,Trimitas” redaktorius,  ilgametis Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, apdovanotas medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai”, yra puikus dramaturgas ir teatro kritikas.

Žurnalistų sąjungai priklauso ir Vidmantas Kiaušas – Elmiškis. Jis kartu su LŽS Kauno apskrities skyriumi siekė, kad mieste prie Neumuno ir Neries būtų gerbiami kūrybos žmonės ir jiems nuoširdžiai padedama. Deja, kai pastaraisiais metais visiems rūpi tik materialinė gerovė ir verslas, pagarbos meno žmonėms Kaune reikia su ,,žiburiu” ieškoti. 

Linkime, kad Gediminas Jankus, buvęs ilgametis savivaldybos narys ir vicemeras, sugebės pasiekti, kad miestas padėtų leidžiant kauniečių rašytojų knygas, o  vadovai, dalyvaudami įvairiuose renginiuose,  pagerbtų kūrėjus.
V. Mačiulio (www.kaunozurnalistai.lt ) nuotr.
 LRS Kauno skyriaus naujasis pirmininkas Gediminas Jankus (viršuje)

M.Kiaušaitės (www.kaunorasytojai.lt) nuotr.
 Buvusiam  ilgamečiui LRS  Kauno skyriaus vadovui Vidmantui Kiaušui- Elmiškiui dėkoja Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkė Birutė Jonuškaitė


Kiausui_V._padeka._Didele.jpg



Panašūs straipsniai