Patvirtinti NŽKA įstatai, numatytas nario mokesčio dydis

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Asoc_k._2_didele_n.jpg



Rugsėjo 13-ąją, paskutinę darbo savaitės dieną, Vilniaus žurnalistų namuose įvyko neeilinė Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos konferencija, kurios darbotvarkėje buvo du klausimai: NŽKA įstatai ir nario mokestis.




Asoc.k._5_II.jpgNacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija, vienijanti šalies profesionalius žurnalistus, kurie turi Lietuvos meno kūrėjo statusą, buvo įkurta 2006 metais.


Jau trylika metų NŽKA vadovauja pirmininkas Dainius Radzevičius. Nuo pirmos dienos asociacija dirbo pagal patvirtintus įstatus, tačiau laikmetis, o svarbiausia, atitinkamų valstybinių įstaigų reikalavimu, Įstatus reikėjo peržiūrėti, koreguoti, kai ką išbraukti,  kai ką įrašyti, bet prieš tai –apgalvoti, konsultuotis, derinti.

Ištisą valandą Dainius Radzevičius neeilinėje konferencijoje pristatė ir komentavo atskirus Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Įstatų punktus, už kuriuos atskirai buvo balsuojama.




Asoc._k._1_II.jpgKeturios dešimtys NŽKA narių vienbalsiai papildė ir patvirtino Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos įstatus. Konferencijoje dalyvavo ir kauniečiai tikrieji meno kūrėjai – Vladimiras Beresniovas, Perpetua Dumšienė, Juozas Kundrotas, Vidas Mačiulis, Ramutė Vaitiekūnaitė.

Lietuvos meno kūrėjų asociacijos nustatyta tvarka patvirtintais NŽKA nariais yra dar 8 žurnalistai, priklausantys LŽS Kauno apskrities skyriui. Du kauniečiai nariai, nemokėjo mokesčio, nedalyvavo NŽKA veikloje ir neteko meno kūrėjo statuso.


Neeilinėje konferencijoje balsų dauguma nutarta, kad nuo 2020-ųjų  Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos metinis mokestis yra 15 eurų, kuriuos reikia sumokėti pirmajame ketvirtyje, kaip  ir Lietuvos žurnalistų sąjungos nario mokestį.

www.kaunozurnalistai.lt nuotraukose:
 NŽKA neeilinė konferencija, surengta Vilniaus žurnalistų namuose


Asoc__k._3_Didele_n.jpg

Panašūs straipsniai