Mūsų svetainės lankytojai, susiraskite ir ,,Kūrybos artelę“…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

17 suv. Krivickas. didele_1.jpeg




Žinomas Lietuvos žurnalistas, LŽS ir NŽKA narys Povilas Sigitas Krivickas (nuotraukoje), apdovanotas medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai“, pelnęs prestižinę dr. Vinco Kudirkos premiją, dažnai mus nudžiugina iš Vilniaus atsiųsdamas įdomius, aktualius straipsnius. Juos mes publikuojama ,,Aktualijose“ arba ,,Komentaruose“. Dabar kolegos parašytą pjesę ,,Simonas ,,dėl lietuvystės“ apie garbųjį S. Daukantą galite perskaityti mūsų internetinės svetainės www.kaunozurnalistai.lt ,,Kūrybos artelėje“.

Kolega Povilas Sigitas Krivickas savo el. laiške rašo:

,,Pastarąjį dešimtmetį, kai tapau laisvas nuo etatinių pareigų, nemažai laiko skyriau Vilniaus universiteto žymioms asmenybėms ir jų darbams. Taip atsirado dokumentinė pjesė „Hinc itur ad astra” (apie rektorių ir astronomą Martyną Počobutą). Ją 2016-aisiais pastatė VU teatras (režisierius Rimantas Venckus). 

Taip pat labai norėjosi prisiliesti prie Simono Daukanto. Nenorėjau kartotis (pagal istorinį laiką) su Justinu Marcinkevičiumi, per Daukantą sukūrusiam Epilogą savo didžiajai Trilogijai. Todėl paėmiau pirmąjį ir vienintelį Simono dešimtmetį Vilniuje ir rašinį pavadinau Simonas „dėl lietuvystės”. Jeigu jis tilptų į Kauno žurnalistų „Kūrybos artelę”, būčiau neišpasakytai laimingas, nes Daukanto dėka didžia dalimi šiandien save suvokiame lietuviais esantys.“ 
Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad sulaukiame brandžių kolegų kūrybos darbų. Dėkui Povilui Sigitui Krivickui, ir iš jo bei  kitų šalies žurnalistų, laukiame naujų kūrinių.

Nuotraukoje: 
Savo kūrybą vilnietis žurnalistas Povilas Sigitas Krivickas Kaune  skaito Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga 

Krivickas didele skaito_1.jpg


Panašūs straipsniai