Prabėgo vieneri, kai atsisveikinome su kolega Stasiu Dargiu…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Dargio_kapas._Draugai._Didele.jpg

Šiandien, 2019-ųjų liepos 14-ąją sukako lygiai vieneri metai, kai mus paliko dailininkas, televizijos operatorius, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus narys Stasys Dargis.




Dargis Stasys j.b. 2 II_1.jpgLiūdnų metinių proga Kauno Arkikatedroje bazilikoje už Amžinybėn iškeliavusį Stasį buvo aukojamo šv. Mišios, kuriose dalyvavo ne tik velionio artimieji, bet ir buvę bendradarbiai.


Tris dešimtmečius Lietuvos televizijos Kauno redakcijoje operatoriumi dirbusį kolegą pagerbė jo buvę kolegos Jonas Dirsė, Vladas Dekšnys, Vidas Mačiulis, Neonila Taylor. Su jais Romainių kapinėse, kur ilsisi talentingo kūrėjo palaikai, buvo ir muziejininkas Jonas Čepas kartu su operatoriumi sukūręs ne vieną dokumentinį kino filmą.

(Nuotraukoje: Televizijos operatorius Stasys
Dargis 1983 metais)

Mūsų svetainės www.kaunozurnalistai.lt puslapyje ,,Filmai“ yra du Stasio Dargio sukurti filmai apie bebaimius lietuvius lakūnus, perskridusius Atlanto vandenyną.

 Bus paruoštas ir specialus puslapis ,,Įamžino operatorius Stasys Dargis“, kuriame dvi dešimtys televizijos laidų, skirtų Lietuvos ir Kauno meno kūrėjams.

Nuotraukose: 

(viršuje) Romainių kapinėse – Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus nariai

(apačioje) Stasio Dargio ir jo artimųjų kapas

LŽS nario, fotografo Vlado Dekšnio nuotr.
Dargio_kapas_2_Didele.jpg

Panašūs straipsniai