Fotožurnalistės Lilijos Valatkienės ,,Lietuviai…“ iškeliauja, bet Kaune lieka ,,Išrinktieji“

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Lietuviais_esame_9._n._Didele.jpg

LŽS ir NŽKA projektas „Lietuviais esame mes gimę!“ (nuotraukoje), birželio 25-ąją prasidėjęs Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, baigiasi . 



Paroda._Lietuviais_esame_6_n._II.jpg



Liepos 15-ąją vilnietės fotožurnalistės Lilijos Valatkienės (nuotraukoje) nuotraukų, skirtų pasaulio lietuvių metams, iškeliaus į Šiaulius. 

Tikime, kad tenai, kaip ir mieste prie Nemuno ir Neries, talentingos kolegės fotografijos, kuriose – užsienyje gyvenančių žinomų tautiečių nuotraukos ir jų darbai, sulauks gerų atsiliepimų.

Kilnojamoji paroda iškeliaus, bet Kaune liks Lilijos Valatkienės ,,Išrinktieji“. Taip pavadintą albumą su nuostabiais Lietuvos dailininkų portretais, autorė padovanojo Kauno žurnalistų namams.


Projekto ,,Lietuviais esame mes gimę”  kito dalyvio – vilniečio kultūrologo Vytauto Jono Juškos mintys ,,Trys  emigruojančių lietuvių bangos“ liko mūsų svetainės puslapyje ,,Videoreportažai“, nes nufilmavome svarbiausias svečio mintis.









Juska_v._II.jpgGimęs Jungtinėje Karalystėje, mokslus baigęs Australijoje, Melburno Viktorijos universitete, nuo 2011-ųjų jis gyvena Lietuvoje. Gaila, bet iki šiol neišnaudojamos V.J.Juškos sukauptos žinios apie emigraciją, jo erudicija ir sugebėjimas įdomiai pasakoti…

 Neteko matyti ar girdėti, kad ruošiantis referendumui apie dvigubą pilietybę, diskusijon būtų pakviestas Vytautas Jonas Juška (nuotraukoje). Jo pateikti faktai, apibendrinimai, išvados, ne vienam būtų padėję apsispręsti ir pritarti, kad reikia džiaugtis, jog emigrantai visada yra reikalingi Lietuvai …



Vytauto Jono Juškos paskaitą ,,Trys emigruojančių lietuvių  bangos” žiūrėkite www.kaunzurnalistai.lt skyrelyje ,,Videoreportažai”.

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Panašūs straipsniai