Žurnalistės Ramutė Pečeliūnienė ir Virginija Grigaliūnienė neteko sesers Laimutės…Užuojauta joms!


Sesuo_2_II.jpgKai Lietuva šventė Valstybės dieną, ne vienoje šeimoje buvo gedulas.

Liepos 6-ąją Kaišiadorių kapinės priglaudė Laimutės Jocienės (1954 10 07 – 2019 07 04) palaikus. Skaudi netektis jos šeimai, artimiesiems, broliui ir seserims.

 Tik šiandien mus pasiekė liūdna žinia, kad Lietuvos žurnalistų sąjungos narės Ramutė Pečeliūnienė ir Virginija Grigaliūnienė amžinai išsiskyrė su mylima savo seserimi Laimute.

„Miela Laimute, tu neišėjai. Tu su mumis. Buvai, esi ir būsi… Saulės tekėjime, vakaro gaisuose, gėlių žieduose iš tavo puikaus alpinariumo… Kiekviename šalia namų ošiančio miško augalėlyje, jūsų nuostabią sodybą pamėgusių paukštelių ulbesy, lietaus barbenime į langą. Esi ir būsi visų mūsų mintyse ir prisiminimuose. Mes jausime tavo artumą kiekviename žingsnyje, kiekvieną akimirką. Ir kalbėsimės su tavimi… Tik nesulauksime, kaip iki šiol, tavo atsako – gero žodžio, teisingo patarimo… Laimute, Ramybės ir Amžinos Šviesos…“ – sesuo Virginija.


„Laimutė buvo, yra ir bus tobuliausio žmogaus – moters, žmonos, mamos, anytos, močiutės ir sesers simbolis… Su begaline pagarba, liūdesiu ir meile“ – sesuo Ramutė.


Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba ir kolegos žurnalistai nuoširdžiai užjaučia portalo www.emedicina.lt redaktorę bei medicinos žurnalų žurnalistę V. Grigaliūnienę ir ,,Lietuvos gydytojo“ žurnalo atsakomąją redaktorę R. Pečeliūnienę.


Jautrioms ir sunkiai susitaikančioms su netektimi seserims – linkime stiprybės, ištvermės, ramybės. Jau nieko negalima pakeisti, o artimųjų ašaros, sako, neleidžia mirusiojo dvasiai palikti žemiškąjį gyvenimą ir pakilti į dausas. Sunkus išsiskyrimas yra lengvesnis, kai velionio artimieji pasidalija savo skausmu, gražiais  prisiminimais apie Išėjusįjį. Ir ne tik prie kapo duobės, kai pirmoji Petrašiūnų panteone prabilo apie savo tėvelį žurnalistė Birutė Garbaravičienė, bet ir žiniasklaidoje. 

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narė, puiki žurnalistė Virginija Grigaliūnienė, įveikusi vidinį skausmą, šiandien mums neatsisakė parašyti kelias apie sesers Laimutės Jocienės netektį. 

***

Jaučiuosi taip pat, kaip  ir netekusi brangios Mamytės


Mūsų vyriausia sesė  Laimutė Jocienė gimė tremtyje, į Lietuvą grįžo trejų metukų. Nelengva buvo jos jaunystė, bet ji niekada nepalūžo. Baigusi aukštuosius mokslus, pradėjusi dirbti Kaišiadorių rajono kooperatyvui priklausančiame restorane, ir ten praleido visą gyvenimą. Tai buvo jos pirma ir paskutinė darbavietė. Savo pareigas sesuo ėjo iki ligos pradžios, ir net turėdama nedarbingumą, jau vos pajėgdama, padėjo kolegėms spręsti kasdienius klausimus, nes niekas už vadovę geriau nežinojo, kaip ir ką geriausiai galima padaryti… Laimutė kitaip ir nemokėjo, ir negalėjo dirbti – tik geriausiai…

Be galo darbšti, aktyvi, rūpestinga, talentinga. Kartu su vyru Raimundu Kaišiadorių priemiestyje puoselėjo nuostabią sodybą. Visada atvažiavę rasdavome juos dirbančius. Namai buvo išpuošti Laimutės tapybos darbais ir rankdarbiais. Ji siuvo, mezgė, siuvinėjo… Visos šeimos ir giminės šventės buvo papuoštos jos kulinariniais ir konditeriniais skanumynais, kiekvienam ji dalino patarimus, niekada nematėme jos prastos nuotaikos, kuo nors nepatenkintos, nors visiems pasitaiko visokiausių problemų.



Sesuo._1_II.jpgLaimutė po Mamytės mirtiems mums, jaunesnėms sesėms ir broliui, buvo lyg Mama… Užjaučianti, mylinti, rūpestinga. Kaip ir savo vyrui Raimundui, dukrai Rūtai ir sūnui Dariui, marčiai Joanai, dviem šauniems anūkams. Ištikus bėdai, artimieji Laimute nuoširdžiai rūpinosi, bet liga, deja, buvo negailestinga.

Tai buvo ideali šeima, į kurią galėtų lygiuotis visos jaunos šeimos, mokytis, kaip reikia gyventi ir saugoti namų židinį. Atsisveikindami su sese draugai ir kaimynai Jocius palygino su Almos ir Valdo Adamkų šeimai. Tai daug pasako… 

Rodės, nieko netrūko, ir štai netikėta sunki liga pasiglemžė per stebėtinai trumpą laiką.

Laimutės urna paskendo baltų gėlių jūroje… Balsu raudojo net vyrai… Neapsakomai skaudi netektis… Nesuvokiamai sunku prarasti tokios didelės Širdies Žmogų…SUDIEV!

Sesuo Virginija Grigaliūnienė


Nuotraukose: Tokia kaišiadorietė Laimutė Joicienė išliks artimųjų, bendradarbių, kaimynų ir ją pažinojusių atmintyje. 

Nuotr. iš asmeninio albumo

Panašūs straipsniai