Lietuvos žurnalistų sąjungą pašalina – Įstatų nesilaikančius narius…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

V.Valdyba._Didele.jpg

Šiandien, 2019-ųjų gegužės 25-ąją, Žurnalistų namuose Vilniuje įvyko LŽS valdybos posėdis. Jame buvo nagrinėjami svarbūs bendruomenės veiklos klausimai, įgyvendinant LŽS XVII suvažiavimo iškeltus uždavinius. 
LŽS įstatų 4.11 ir 4.12 straipsniai reikalauja: ,,Valdybos nustatyta tvarka sumokėti nario mokestį”, (…) ,,narys valdybos sprendimu gali būti šalinamas iš LŽS, jei nesilaiko Įstatų 4. 11. str. reikalavimų“. 

Liūdna, bet faktas. Nemažai Lietuvos žurnalistų sąjungos narių, kaip ir pernai, vėl ,,pamiršo“ savo pareigą: sumokėjo  patvirtintus metinius 15 ar 30 eurų mokesčius. 

Pirmajame 2019-ųjų ketvirtyje, tai yra iki balandžio pirmos dienos, reikėjo atsiskaityti už šiuos metus. Deja, ne tik būrys kauniečių, bet ir  kai kurie vilniečiai, klaipėdiečiai, šiauliečiai, panevėžiečiai neatliko savo pareigos, ir bus griežtai nubausti.

Šiandien Lietuvos žurnalistų sąjungos valdyba vienbalsiai nutarė: Visi LŽS nariai, kurie nesumokės iki šių metų birželio pirmos dienos mokesčių, be atskiro įspėjimo bus pašalinti iš mūsų žurnalistinės bendruomenės. Paskubėkite, dar visa savaitė…

Nepriklausoma, nepolitinė demokratinė, kūrybinė profesinė sąjunga, vienija visus, kurie tik to nori, žurnalistus profesionalus. Tai yra laisvanoriškas kiekvieno apsisprendimas. Blogai tik, kad LŽS valdybos sprendimu kai kurie. nesilaikantys Įstatų, bus išbraukti iš bendruomenės narių. Gal tai galėjo būti padaryta kur kas anksčiau, iki LŽS XVII suvažiavimo?




V.Valdyba_1_II.jpgNevykdančius LŽS įstatų reikalavimų – pakeičia nauji nariai. Šiandien į Lietuvos žurnalistų sąjungą tikraisiais nariais arba nariais korespondentais buvo priimti: Džina Donauskaitė, Evelina Joteikaitė, Linas Kontrimas ir Ignė Lembutytė (Vilniaus skyrius); Alfredas Pliadis (Spaudos fotografų skyrius) ir Všį ,,Raseinių naujienos“ redaktorė Aušra Etnerienė (Kauno apskrities skyrius).

Valdyba patvirtino trijų LŽS komitetų (Žurnalistų teisių gynimo ir stebėsenos; Bendradarbiavimo ir kolektyvinio atstovavimo; Profesinio meistriškumo) reglamentų projektą. 

Iki liepos pirmosios LŽS skyriai turi surengti valdybos posėdžius ir patvirtinti savo aktyvius narius, kurie deleguojami į Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybą.

Dėmesio, birželio 17-ąją (pirmadienį), 17 val. šaukiamas LŽS Kauno apskrities skyriaus Valdybos posėdis. 

Šiandien LŽS valdybos nariai, išklausę pirmininko Dainiaus Radzevičiaus ir vyr. buhalterės Linos Mykolaitienės pateikus faktus apie sunkią Žurnalistų sąjungos finansinę padėtį, nutarė iki šiol bendruomenei priklausančias patalpas sostinės Vilniaus gatvėje – parduoti UAB ,,Juozapas pas žurnalistus“, kurioje 43 proc. yra LŽS.


Nuotraukose:
 LŽS valdybos posėdis ir pirmininkas Dainius Radzevičius

www.kaunozurnalistai.lt

Panašūs straipsniai