Tracinėje spaudos šventėje – žurnalistų įvertinimas ir apdovanojimai

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Snarskio_pies._Sb._2_Didele.jpg



Gegužės 11-ąją, šeštadienį, 14 val. Kauno žurnalistų namų lauko kavinėje ,,Vasaros olimpas“ bus įteiktos žurnalistinės premijos geriausiems 2018 metų kūrėjams, kurių darbus įvertino LŽS ir NŽKA komisija.

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos dr. Vinco KUDIRKOS premija už televizijos filmų ciklą, skirtą Lietuvos 100-mečiui, bus įteikta vilnietei LŽS narei Audronei KOSČIUŠKIENEI.

Kolegę žurnalistę apdovanojimui pristatė LŽS Vilniaus skyrius, kurio pirmininkė dr. Jolanta Mažylė sako: ,,Kartu su VšĮ ,,TV Europa“ ir UAB „Manifestas“ Audronė Kosciuškienė sukūrė 29 TV laidų ciklą „Laikinosios sostinės fenomenas“. Siužetai skirti Lietuvos valstybės pamatus kūrusiems: P. Leonui, V. Jurgučiui, S. Kairiui, M. Krupavičiui, V. Nagevičiui, T. Ivanauskui, A. Gustaičiui ir kt. Šie filmai, parodyti per regionines televizijas, kaip ir kitas filmų ciklas „Vyrų šešėly“ (apie operos primadoną M. Rakauskaitę, pirmąją lakūnę Antaniną Liorentaitę ir parašiutizmo sporto meistrę Oną Mariją Horodničiūtę, taip pat pediatrijos Lietuvoje pradininkę Vandą Tumėnienę) ne tik edukavo jubiliejui besiruošiančią šalies visuomenę, bet ir atskleidė mūsų valstybės talentus iš XXI amžiaus perspektyvos.“

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos Vytauto GEDGAUDO premija už kultūrinę – istorinę išliekamają vertę turinčias publikacijas iš ciklo ,,Iškilieji šiauliečiai: Advokatas, mokslininkas ir visuomenės veikėjas Kazimieras Šalkauskis“; ,,Pauliaus Normanto pasaulis: Nuo Žemaitijos iki Himalajų“) ir ciklą ,,Atkurtos Lietuvos šimtmečiui“, paskirta šiauliečiui teisininkui, kultūrologui, kraštotyrininkui, fotografui Jonui NEKRAŠIUI – laikraščio ,,Šiaulių naujienos“ bendradarbiui.

LŽS Šiaulių skyriaus pirmininkė Jūratė Sobutienė pabrėžia, kad ,,žurnalistikos bendruomenei ypač reikšmingi Jono Nekrašo darbai apie Šiaulių spaudos, fotografijos, knygos istoriją. Šios publikacijos skirtos pirmojo miesto savaitraščio ,,Šiaulių naujienos“ 95-mečiui. J.Nekrašas – puikus publicistas, savo kruopščiai surinktą dokumentinę medžiagą įtaigiai pateikia skaitytojams, skatindamas patriotizmą ir pagarbą Lietuvai“.

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos pirmojo Lietuvos radijo pranešėjo Petro BABICKO premija paskirta LRT apžvalgininkui, Vytauto Didžiojo universiteto prof. Mykolui DRUNGAI.

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis pažymi, kad Vokietijoje gimęs, Jungtinėse Amerikos valstijose gimusį mokslus baigusį ir dirbusį Mykolą Drungą labai gerai žino mūsų šalies žmonės: ,,Nuo 1990-ųjų M.Drunga buvo bendrovės ,,Laisvosios Europos radijas“ ,,Laisvės“ radijo lietuvių kalba redaktorius Miunchene ir Prahoje. 1995 metais atvyko į Lietuvą, gyvena ir dirba Kaune, yra Vytauto Didžiojo universiteto profesorius. P.Babicko premija visuomenės veikėjui ir žurnalistui M.Drungai skirta už objektyvias ir įtaigias užsienio spaudos apžvalgas, kurias transliuoja LRT radijas“.

Kauno prekybos, pramonės, amatų rūmų ir LŽS Kauno apskrities skyriaus paskelbtą konkursą ekonomikos temas nagrinėjantiems žurnalistams laimėjo ,,Kauno dienos“ dienraščio ir jo portalo korespondentė EDITA RADZEVIČIŪTĖ – ŠILEIKĖ. Jai bus įteikta jau šeštoji KPPAR premija.

Šventės metu kolegoms bus įteikti medaliai ,,Už nuopelnus žurnalistikai“, taip pat Padėkos ženklai žmonėms, kurie prisidėjo prie LŽS Kauno apskrities skyriaus puoselėjimo.

Dailininko Algimanto Snarskio piešinys ,,Devynios žvakutės”, skirtas jubiliejinei Lietuvos žurnalistų sąjungos sukakčiai – devyniasdešimtmečiui 


Panašūs straipsniai