LŽS – 90. ,,Smailiu žvilgsniu“ – ne tik į mūsų nuodėmes…

Povilas Antanas KAUNAS, LŽS ir žurnalistikos senjorų klubo MES narys

Beresn. paroda 2 didele_1.jpg



Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos „Parko“ padalinio renginių salę papuošė Lietuvos žurnalistų sąjungos nario, dainininko Vladimiro Beresniovo (Vlaber) piešiniai.


Beresn._paroda._1_II.jpgParodoje „Smailiu žvilgsniu“, kuri skirta Lietuvos žurnalistų sąjungos įkūrimo devyniasdešimtmečiui, eksponuojama per 40 dailininko įvairia techni

ka atliktų darbų. 


(Nuotraukoje: Vladimiras Beresniovas (Vlaber)


Kaip ir ankstesnėse parodose – kruopščiai atliktos karikatūros, kurioseryškus mūsų kolegos kritinis žvilgsnis į kasdienybėje iškylančias negeroves – aroganciją, pasipūtimą, veidmainystę, protekcionizmą, korupciją.

 Daugelyje – netgi ryški filosofinė samprata, skatinanti gilesniam apmąstymui apie mūsų netikėtus klystkelius. Ir tarsi primena vieną pagrindinių Kelių eismo taisyklių ženklą – „STOP“! Vadinasi, taip daryti, elgtis, vadovaujantis iškreiptomis gyvenimo normomis, negalima!















Beresn. paroda 2 II_1.jpgĮspūdingi piešiniai. 

Tai du sutrikę, susigūžę ančiukai, žvelgiantys į šiek tiek atkutusį, todėl jau išriestu kaklu ir žurnalisto plunksnos snapu antiną.
Arba – knygos formos baseine kapanojasi pats autorius. Ir tu suprask, jis skęsta savo rašliavoje ar maudosi šlovę jam pelniusios knygos skaidriame vandenyje.


Daugiau kaip dešimt kūrinių  šlovina jo didenybę – žurnalisto plunksną.

 Tai jos smaigalyje išdidžiai plevėsuoja mūsų trispalvė , o  viduryje, ovale, vėliavą  saugantis Vytis…

Iš plunksnos smaigalio išsikalęs gležnus daigelis, atrodo, netrukus virs galingu ąžuolu. 

Žurnalisto plunksna – tai tarsi radijo ir televizijos antena. Ir dar – didelėmis, ryškiomis raidėmis žurnalisto plunksna išvedžiojusi mūsų siekį – TEISINGUMAS, SANTARVĖ ir t.t.













Beresn._paroda_4_II.jpgŠios Kauno bibliotekos vedėja Rita Noreikienė, kartu su šių eilučių autoriumi apžvelgdama V. Beresniovo (Vlaber) darbus džiaugiasi, kad prieš kelis dešimtmečius pirmą kartą susitikusi ir susipažinusi su dailininku, iki šiol nuoširdžiai bendrauja, suruošė gal penkias dailininko kūrinių parodas. 

V. Beresniovaas yra pilnateisis Muravos bendruomenės narys, todėl nuolat ir aktyviai dalyvauja įvairiuose bendruomenės susitikimuose ir masiniuose renginiuose.










LŽS Kauno apskrities skyriaus žurnalistų senjorų klubo pirmininkas, dailininkas Vladimiras Beresniovas Velykas švęs pas dukrą Šveicarijoje. Iš nuostabaus Europos krašto, tikime, kolega sugrįš kupinas naujų įspūdžių ir kūrybinių sumanymų.


Publikacijos autoriaus P.A. Kauno ir V.Beresniovo nuotr.



Beresn paroda 1.didele_1.jpg

Panašūs straipsniai