Teismas įrodė, kad V.Neverdauskas dirbo … vyriausiuoju redaktoriumi!

www.kaunozurnalistai.lt inf.


Neverdauskas n. II_1.jpg
Ne tik žiniasklaidos žmonės, bet ir skaitytojai gerai žinojo, kad UAB ,,Ūkininko patarėjas” leidžiamų laikraščių ir žurnalų vyr. redaktorius yra Vytenis Neverdauskas. Tai buvo nurodoma leidinių metrikoje, ne kartą buvo rašyta, kad jis su grupe kolegų atkūrė ir nuo 1992-ųjų buvo ,,Ūkininko patarėjo” direktorius.

Viskas aukštyn kojomis apsivertė, kai nauji bendrovės akcininkai perėmė valdymą (UAB „Dvylika pirklių”).  2017-ųjų spalio 11-ąją  Vytenis Neverdauskas buvo atleistas, bet tik iš UAB direktoriaus pareigų, nors jis buvo ir vyr. redaktorius. Už šias pareigas jam nauji savininkai neišmokėjo už du mėnesius priklausančio autorinio honoraro, dėl kurio V.Neverdauskas kreipėsi į teismą. Civilinė byla buvo nagrinėjama beveik metus. 

2019-ųjų balandžio 9-ąją Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų  teisėja Lina Žemaitienė viešame teismo posėdyje žodinio proceso tvarka išnagrinėjo civilinę bylą pagal ieškovo Vytenio Neverdausko ieškinį atsakovei UAB ,,Ūkininko patarėjas” dėl autorinio atlyginimo skolos priteisimo.

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos civilinio proceso kodekso 259 straipsniu, 263-270 straipsniais teismas nusprendė : 

,,Ieškinį tenkinti pilnai. Priteisti ieškovui Vyteniui Neverdauskui iš atsakovės UAB „Ūkininko patarėjas“, 2584,76 Eur (du tūkstančius penkis šimtus aštuoniasdešimt keturis eurus, 76 ct) skolos bei 5 procentų metines palūkanas už priteistą sumą (2584,76 Eur) nuo bylos iškėlimo teisme dienos (2018-07-11) iki teismo sprendimo visiško įvykdymo.


Priteisti ieškovui Vyteniui Neverdauskui iš UAB „Ūkininko patarėjas“ 2154,50 Eur (du tūkstančius vieną šimtą penkiasdešimt keturis eurus, 50 ct) bylinėjimosi išlaidų. Sprendimas per 30 dienų nuo jo priėmimo bei paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Kauno apygardos teismui per Kauno apylinkės teismo Kauno rūmus.“

Mūsų www.kaunozurnalistai.lt gavo pilną Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų sprendimo išrašą, kuris yra beveik dešimties puslapių. Daug laiko sugaišo teismas, liudininkai, ieškovas, kol buvo įrodyta, kad dvidešimt septynerius metus Vytenis Neverdauskas buvo vyr. redaktorius. Liūdniausia tai, kad to nenorėjo pripažinti nauji šios žiniasklaidos priemonės savininkai ir jų įgalioti atstovai. Tai nežinojimo, keisto principingumo ar žiniasklaidos darbo neišmanymo rezultatas?




Zurnalistai_oziai__n_II.jpgVienaip ar kitaip buvo, yra ar dar bus šalies žiniasklaidos ,,ūkyje“ tokių faktų, yra dėl to nemalonu ne tik redakcijų vadovams, bet ir jose dirbantiems žurnalistams. Liūdna, kai kurie kolegos net po kelis mėnesius negauna pinigų už darbą, bet tyli, laukia ir… 

Ar neateis ta diena, kai ir žurnalistai turės teisme įrodinėti, kad jie dirba redakcijoje ir jiems priklauso atlygis!? Brandų devyniasdešimtmetį pasiekusi Lietuvos žurnalistų sąjunga visada pasiryžusi padėti savo nariams ir kartu iškelti bei spręsti visuomenės informavimo priemonių savininkų ir jų paskirtų redaktorių darbo trūkumus.

Nuotraukoje: Buvęs UAB ,,Ūkininko patarėjas” direktorius ir vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Dailininko Algimanto Snarskio piešinys

Panašūs straipsniai