Ne tik ,,Šviesos simbolis“ primins žurnalistams LŽS 90-metį

www.kaunozurnalistai.lt inf.

90._Valdovu_r._1_Didel..jpg

Praėjus savaitei nuo 2019-ųjų kovo 22-osios, tie žurnalistai ar jų svečiai, kurie buvo susirinkę Valdovų rūmuose, dar gyvena Lietuvos žurnalistų sąjungos devyniasdešimtmečio šventės nuotaikomis.

Dešimt profesinės kūrybinės sąjungos, kuri savo biografiją pradėjo Kaune, narių buvo padovanoti ,,Šviesos simboliu“. Taip savo akmens skulptūrėles pavadino žinomas šiaulietis tautodailininkas etnografas Albertas Martinaitis.



Skulptureles_II.jpgOriginalius apdovanojimus kolegoms įteikė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. 

Pristatome ,,Šviesos simbolio“ laureatus, paskelbtus LŽS 90-mečio proga: Aurelija Arlauskienė, Asta Kažukauskienė, Virginija Motiejūnienė, Birutė Mačienė, Audrone Nugaraitė, Bronius Raguotis, Vytaras Radzevičius, Henrikas Vaitiekūnas, Domas Šniukas ir Vytautas Žeimantas (viršutinėje nuotraukoje).

(Nuotraukoje: Šiauliečio Alberto Martinaičio ,,Šviesos simbolis”)

Džiaugiamės, kad taip įvertinta buvo ir žinoma ELTOS žurnalistė, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narė Birutė Mačienė.

Baigusi Vilniaus universitetą, Birutė žurnalistinį darbą laikraščio ,,Vakarinės naujienos” redakcijos Kauno skyriuje pradėjo 1972 metais, tapo žurnalistų sąjungos nare. Beveik prieš trisdešimt metų, kai LŽS tapo nepriklausoma ir savarankiška, B.Mačienė atyviai įsijungė į savo profesinės ir kūrybinės sąjungos veiklą. Aktyviai dalyvavo skelbiamuose konkursuose ir tapo laureate. 

Aktyvią visuomenininkę Birutę Mačienė  ataskaitinio ir rinkiminio susirinkimo metu kolegos išrinko Kauno apskrities skyriaus valdybos nare. Organizavo kauniečių spaudos, radijo ir televizijos darbuotojų seminarus, rengė diskusijas. 

Kolegės iniciatyva buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos teisininkų draugijos Kauno skyriumi, kad miesto žiniasklaidos indėlis nagrinėjant teisinius klausimus buvo objektyvus ir profesionalus. Ir šiuo metu ji deda daug pastangų, kad gerėtų LŽS veikla.

Birutė Mačienė yra apdovanota LŽS medaliu ,,Už nuopelnus žurnalistikai”, jai įteiktas ,,Gintarinis parkeris” ir ,,Dėkingumo plunksna”, Kauno burmistro J.Vileišio medalis. Dabar kolegė pelnė LŽS ,,Šviesos simbolio” skulptūrėlę (apatinėje nuotraukoje). Sveikiname!


Maciene._did..jpg

Panašūs straipsniai