Sveikiname! Kaunas įvertino rašytoją ir žurnalistą Laimoną Inį…

www.kaunozurnalistai.lt inf.

INIS L  2018 - didele_1.jpg



Džiugi žinia kauniečiams rašytojams ir žurnalistams. Kauno miesto kultūros premijomis bus apdovanoti penki miesto kūrėjai. Kartu su jais – ir Lietuvos rašytojų bei žurnalistų sąjungų narys Laimonas Inis.



Laimonas_INIS._Po_originalo_II.jpg
Sveikiname ir džiaugiamės! Juo labiau, kad mūsų kolega seniai buvo vertas tokio įvertinimo. Bet būdavo taip: tam davė, anam davė, o Laimonui … neliko!

Malonu, kad šįkart mūsų senjorų klubo MES nariui, įvertinant jo kūrybą, ,,padėjo“ ir LŽS Kauno apskrities skyriaus rekomendacija: Už ilgametę reikšmingą kultūrinę veiklą, redaguojant žurnalą ,,Nemunas“ ir brandžias knygas apie rašytojus, Lietuvą ir Kauną, skirti Laimonui Iniui miesto kultūros premiją. 

(Laimonas Inis. Dailininko, LŽS nario Laimono Inio draugiškas šaržas)

Pavydėtinas Laimono Inio kūrybingumas. Per penkiasdešimt kūrybinio darbo metų jis išleido net 65 knygas, iš kurių pusė – romanai, novelės, eilėraščiai, esė, kūriniai vaikams.

2018-taisiais, savo gyvenimo aštuoniasdešimtmečio proga, skaitytojams autorius padovanojo novelių ir esė knygą ,,Paukščiai vėjyje“, kurioje Įtaigiu žodžiu ir vaizdu pasakoja apie sudėtingą garsių rašytojų, dailininkų, muzikų gyvenimą, atskleisdamas kūrėjų vidinį pasaulį, gilinasi į nemarios dvasios erdvę, vidinius išgyvenimus ir gyvenimo prasmės problemas. Rašytojas ir žurnalistas L.Inis atskleidžia ir dar nežinomus anksčiau parašytų savo knygų faktus. Kūriniams būdingas filosofinis apmąstymas ir žaismė, nevengiant alegorijų ir ironijos.


Įsimintinos yra ir jo biografinės apysakos apie rašytoją Kazį Binkį ,,Pasikinkęs jauną vėją“ ir ,,Kiekvienoje kišenėj pavasarių šimtas“ arba ,Iš tolių atsklidusi šviesa“ (Dostojevskis: biografinė apybraiža) ir daugelis kitų.


Laimonas Inis yra išleidęs įspūdingų sakmių, padavimų, legendų penkiatomį, kuriuo įrodė, kokį neįkainuojamą darbą atliko autorius, atskleisdamas mūsų tautos etnoso dvasią, išaukštindamas ištikimybę, pasiaukojimą, meilę žmogui ir žemei. Pastaraisiais metais pasirodžiusiame romane ,,Sakmė apie gervių tiltą“ atskleistas karaimų tautos likimas Lietuvoje, jų ryšys tarp praeities ir dabarties, įrodant, kad gyvenime niekas nedingsta be pėdsakų.




Inis_kviecia_II.jpgRašytojas ir žurnalistas Laimonas Inis už knygą ,,Gyvenimas – kaip paukščio skrydis“ (apie žinomus kauniečius) buvo apdovanotas Santakos garbės ženklu, o už dešimtmečius, paskirtus Kaune leidžiamam kultūros ir meno žurnalui ,,Nemunas“ – jam įteiktas medalis ,,Už nuopelnus žurnalistikai“.


Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius pristatė ir prašė 2018 metų Kauno kultūros premiją skirti talentingam Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų nariui, tikrajam Lietuvos meno kūrėjui Laimonui Iniui. Pernai darbštusis kolega atšventė savo gyvenimo aštuoniasdešimtmetį bei brandžios kūrybinės veiklos penkiasdešimtmetį. Kauno kultūros premija –  rašytojui ir žurnalistui yra puiki moralinė ir materialinė paskata jo naujiems kūrybiniams ieškojimams ir atradimams!


Nuotraukose: Rašytojas ir žurnalistas Laimonas Inis, kuriam bus įteikta Kauno miesto kultūros premija
www.kaunozurnalistai.lt nuotr.

Panašūs straipsniai