Visų premijų laureato Juozo Kundroto gimtadienis su … žurnalistikos Garbės ženklu!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

85_eri_._Pirma.Didele.jpg








85_eri._2_II.jpg

Dvigubai įsimintini kauniečiui LŽS nariui Juozui Kundrotui bus 2019 metai.

Tai Lietuvos žurnalistų sąjungos devyniasdešimtmetis ir puikaus kolegos aštuoniasdešimt penktasis gimtadienis!

(Nuotraukoje: žurnalistas jubiliatas Juozas Kundrotas)







Ta proga jubiliatą pasveikino ir žurnalistikos Garbės ženklą jam įteikė Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis.


Ordinas._LZS_I.jpg


LŽS 90-mečiui apskrities skyriaus įsteigtas apdovanojimas yra skirtas brandaus amžiaus žurnalistams, kurie prisidėjo ir prisideda prie bendruomenės veiklos organizavimo, vienijimo bei  asmeniniu pavyzdžiu garsino savo profesiją. 










85_eri._7_II.jpg

Toks yra Juozas Kundrotas, kuris ir anais laikais Kaune buvo aktyvus Žurnalistų sąjungos skyriaus valdybos narys, atsakingas už bendruomenės stiprinimą ir jaunų kolegų brandą. 

Vasario antrąją savo vyrą, tėvelį, senelį nuoširdžiai sveikino artimieji, o prieš tai kolegą Juozą gražiai pagerbė LŽS Kauno apskrities skyriaus senjorų klubo MES nariai.








85_eri._P.Palilionis_II.jpgIlgametis žurnalistinės bendruomenės narys Juozas Kundrotas savo profesionalia kūryba – romanais, apysakomis, esė, apybraižomis yra pelnęs visus LŽS apdovanojimus. 

Pirmiausia, 2008-aisiais kauniečiui buvo įteiktas medalis ,,Už nuopelnus žurnalistikai“. 2010 metais – Vaižganto, 2016 – Vytauto Gedgaudo, o 2018 – Vinco Kudirkos premijos.


Kauno žurnalistų namuose vykusioje jubiliato pagerbimo popietėje dalyvavo ir žinomas rašytojas, Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas Petras Palilionis (nuotraukoje). 

Dar 2006 metais už knygas apie knygnešius J.Kundrotui jis įteikė KMKA premiją. Beje, jiedu kelerius metus drauge dirbo LRT Kauno radijuje.


Ir buvusi LRT Kauno televizijos režisierė Nelė Bodakaitė – Taylor, atėjusi pasveikinti garbingą jubiliejų švenčiantį Juozą Kundrotą – labai gerai pažįsta, nes radijo skyriaus vedėjas ją paskatino rengti kultūros laidas.








85_eri._6_II.jpgLŽS narys Povilas Antanas Kaunas (nuotraukoje) pirmasis iš visų šventės dalyvių sutiko Juozą 1965 metais laikraščio ,,Jonavos balsas“ redakcijoje. Vėliau kartu dirbo Kauno radijuje ir įkurtoje ,,Varpo“ leidykloje.


Daug įdomių faktų apie kolegą pateikė Lietuvos rašytojų ir žurnalistų sąjungų nariai Laimonas Inis ir Rimantas Marčėnas. Originalios buvo ir rašytojų įteiktos dovanos.



Ne tik jubiliatą, bet ir visus sueigos narius nustebino Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Jonas Dirsė. Buvęs Lietuvos televizijos Kauno redakcijos operatorius, dabar visus stebinantis  savo medžio skulptūromis, Juozo Kundroto gimtadieniui paruošė netikėtą dovaną – dokumentinį filmą apie kolegą jubiliatą. 

Vaizdo juostą, pasakojančią apie J.Kundroto gyvenimą, nuo Pustakiemio kaimo Kaišiadorių rajone iki Kauno V.Krėvės prospekto, įvertintą garbingomis žurnalistinėmis premijomis, sukūrė J.Dirsė su savo dviem vaikaičiais.
(Nuotraukoje: Jonas Dirsė jubiliatui įteikia plokštelę, kurioje yra sukurtas filmas apie J.Kundrotą)



85_eri._3_II.jpgPo premjeros Juozas Kundrotas dėkojo ne tik filmo, kuris bus patalpintas ir  svetainėje www.kaunozurnalistai.lt , autoriui, bet ir kiekvienam jį pasveikinusiam surado išskirtinių žodžių. 


Rašytojas, Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas Petras Palilionis buvo nustebintas tokiu pagerbimu, nes kitos kūrybinės sąjungos taip nesugeba ar negali organizuoti…




Miesto žurnalistų vadovas Vidas Mačiulis paaiškino: nėra ko stebėtis – LŽS, pasitinkanti savo 90-metį, buvo įkurta Kaune. O šiame mieste ir tada, ir dabar žurnalistai gerbė savo kolegas, kurie savo kūrybą skiria Lietuvai!


www.kaunozurnalistai.lt nuotr.


85_eri._Antra._a._Didele.jpg



Panašūs straipsniai