Lietuvos ir Ukrainos eterio sergėtojų ,,kumštis“ – prieš Maskvos propagandą!

Birutė KERŠIENĖ, LRTK visuomenės informavimo skyriaus vedėja

Ukrainieciai_didel.jpg





Ukrainas._Ambasadorius.jpg
2018-ųjų gruodžio 17-ąją dvišalio susitikimo metu Vilniuje Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su Ukrainos nacionaline televizijos ir radijo transliavimo taryba. Dviejų valstybių atstovų susitikime sostinėje dalyvavo Ukrainos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Volodymyr Yatsenkivskyi (nuotraukoje) bei Ukrainos ambasados I-sis sekretorius Volodymyr 
Bihun.

Lietuvių ir ukrainiečių eterio sergėtojų tikslas – plėtoti bendradarbiavimą transliavimo reguliavimo srityje, rengiant ir vykdant įvairias aktualias priemones, skatinant audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų mainų ir garso ir vaizdo produktų kūrimą, keičiantis informacija ir patirtimi tarp Ukrainos ir Lietuvos nacionalinių reguliuojančių institucijų.
















Ukrainieciai_1__II.jpgPripažindamos nacionalinį, taip pat informacinį saugumą televizijoje ir radijuje, ypač Maskvai pradėjus informacinį karą, šios dviejų valstybių institucijos susitarė stiprinti partnerystę ir vienos kitai paramą.


Bendradarbiavimo sutartis padės plėsti ir stiprinti tarpusavio kultūrinius ryšius, dalintis sukaupta patirtimi. Jeigu Lietuvos radijo ir televizijos komisija tik laikinai uždraudžia retransliatoriams rodyti kai kurias Rusijos televizijos laidas, tai Ukraina seniai neleidžia eteryje Maskvoje kuriamas TV laidas.

LRTK bendradarbiavimo susitarimą lapkričio mėnesį pasirašė ir su Moldovos audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų koordinavimo taryba. Tokį bendradarbiavimą, ypač tarp Europos Sąjungos ir ne Europos Sąjungos valstybių įtvirtina bei skatina 2018-ųjų  gruodžio 19-ąją  įsigaliojanti Europos Sąjungos Parlamento ir Tarybos papildyta Audiovizualinės žiniasklaidos paslaugų direktyva. 

www.kaunozurnalistai.lt nuotr.


Ukrainieciai.Pask._didel..jpg



Panašūs straipsniai