LŽS narių kūryba – 2018-ųjų Kauno literatūriniame almanache

Dalia POŠKIENĖ, LŽS narė, XXVII knygos mėgėjų draugijos pirmininkė

_V.Beresniovas___naujojo_almanacho_dailininkas_d..jpg


G.Deržavino rusų literatūros klubas Kaune, kurio pirmininkas – Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Galimas Sitdykovas, jubiliejiniams Lietuvos metams rusų kalba išleido šeštąjį literatūrino almanacho numerį.

Leidinį puošia puikios Lietuvos žurnalistų ir dailininkų sąjungos nario Vladimiro Beresniovo iliustracijos. Net 34 piešiniai papildo keturiasdešimt penkių knygoje publikuojamų autorių kūrybą.




Almanach. b. II_1.jpgAlmanacho sudarytojas G.Sitdykov apžvelgia Lietuvos atkūrimo 100-mečiui skirto 
leidinio autorius, klubo veiklą.

Pateikta ne tik klubo narių kūryba, bet ir lietuvių autorių kūriniai, kuriuos į rusų kalbą verttė poetas Vladas Vaiktkevičius, Olga Riabinina.

Publikuojami ne vien poetiniai posmai, bet ir istorinės apybraižos, prisiminimai. Almanache yra ir Michailo Kačanovo (1919 – 2010) – G. Deržavino rusų litertūros klubo įkūrėjo, Garbės pirmininko kūryba.

Knygos sutiktuvėse atversti puslapiai ir su Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos nares Perpetua Dumšienės, taip pat ir mano bei Gintauto Labanausko, Vlado Vaitkevičiaus poezija.




Almanachas_2018_II.jpegKauno pedagogų kvalifikacijos centro bibliotekoje vykusiame almanacho pristatyme veikė dailininko Vladimiro Beresniovo (Vlaber) kūrybos paroda, skambėjo ansamblio “Melodija” vadovės Rimos Kazėnienės atliekamos dainos.

Apie ženklią klubo veiklą Kaune, Lietuvoje, apie bendrystę su kitomis Lietuvoje gyvenančiomis tautinėmis mažumomis kalbėjo ir sveikino Tautinių mažumų departemento prie LR vyriausybės vyr. specialistas Sigitas Šliažas. 


Kauno literatūrinis almanachas, 2018. – K. G. Deržavino rusų literatūros klubas, 208 p., ilistr. 

Spausdino “Morkūnas ir Ko”, 

Virš. aut. – Rimantas Leitanas



Nuotraukų aut. – Birutė Kairaitytė






Panašūs straipsniai