Pirmasis renginys Vilniuje – pasibaigus LŽS suvažiavimui

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Feder._vdovai._didele.jpg

Lietuvos žurnalistų sąjungos XVII suvažiavimas baigėsi šeštadienio vakare, o lapkričio 25-tosios rytą LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius jau sveikino naujo renginio dalyvius.
Nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos reginių salėje mūsų profesinė kūrybinė sąjunga drauge su Fridricho Eberto fondu surengė Baltijos šalių atstovų konferenciją ,,Propaganda ir saviraiškos laisvė“.



Feder._2_II.jpgLietuvoje viešėjęs Europos žurnalistų federacijos generalinis sekretorius Ricardo Gutierrez (nuotraukoje) spaudos, radijo, televizijos, interneto atstovams kalbėjo visiems aktualia tema ,,Žurnalistika Europoje – rizikos veiksniai ir EŽF veikla“. Jo pranešimo klausėsi ir grupė Turkijos, kurioje spaudos laisvė tapo problematiška, 
atstovai.

Diskusijoje apie tendencijas žiniasklaidos versle (regioninė, nacionalinė ir tautinių mažumų žiniasklaida) kalbėjo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius Ago Gaškov (Estija), laisvasis TV žurnalistas, Estijos žurnalistų asociacijos pirmininko pavaduotojas, laisvasis TV žurnalistas Ago Gaškov, Latvijos žurnalistų sąjungos valdybos narys Imants Liepinš, Rygos radijo stoties PIK FM redaktorius ir laidų vedėjas Janis Kuzins ir Lietuvos internetinės žiniasklaidos asociacijos pirmininkė Aistė Žilinskienė.


Pokalbyje „Profesiniai standartai ir iššūkiai žurnalistams: propaganda, viešieji ryšiai ir valdžia“ dalyvavo Gunta Lidaka (Latvija), Latvijos radijo ir televizijos reguliuotojo valdybos narė Gunta Lidaka, Latvijos žurnalistas ir kelių regioninių žiniasklaidos priemonių bendrasavininkas Arvids Degis, ,,Rusradijo“ Lietuvoje vadovas Ernest Alesin, Estijos žurnalistų asociacijos atstovas Helle Tiikma ir LŽS spaudos klubo vadovas Jonas Staselis.





Federac._1_II.jpg

Konferencija baigėsi diskusija ,, Baltijos žurnalistų iniciatyvos: nuo žiniasklaidos raštingumo iki kovos su propaganda“, kurioje dalyvavo estė Helle Tiikma, latvė žurnalistė ir rašytoja Maija Pohodneva, Latvijos žurnalistų sąjungos valdybos narys Imants Liepinš ir Lietuvoje dirbantis laisvai samdomas žurnalistas Witold 
Janczys.




Aktualus, reikalingas ir naudingas šis renginys. Deja, jame nedaug buvo klausytojų, kuriuos kvietė Lietuvos žurnalistų sąjunga. Gal ilgai trukęs LŽS XVII suvažiavimas vilniečius žurnalistus ,,nuvargino“? 

 Dalyvių aktyvumas įvairiuose renginiuose – problema ne tik Vilniuje, bet ir Kaune. Negerai, kai atsakymo į gyvenimiškus savo klausimus ieškome tik internete arba galvojame, kad patys viską labai gerai išmanome.

www.kaunozurnalistai.lt nuotr. iš sekmadieninės konferencijos Vilniuje



Federacija_2__didele.jpg


Panašūs straipsniai