Dainius Radzevičius vėl perrinktas LŽS pirmininku!

www.kaunozurnalistai.lt inf.

Suvaz.Pirm._2_didele.jpg


Lapkričio 24-ąją Vilniaus rotušėje įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos XVII suvažiavimas. Baigiamasis šio forumo akordas – LŽS pirmininko rinkimai.



Suvaz._Pirm._II.jpg

Nuo 2002-ųjų, kai Šiauliuose vykusiame LŽS suvažiavime D.Radzevičius pirmąkart buvo išrinktas šalies žurnalistinės bendruomenės vadovu, šį kartą pateikti keli sostinėje jau prityręs vadovas – 

konkurentų neturėjo. 


Niekas daugiau nesisiūlė kandidatuoti į šį postą. Gal suprato, kad kol kas yra ,,beviltiška“ nugalėti ,,senąjį“.

LŽS XVII suvažiavime buvo pateikti keli anoniminiai klausimai, iš kurių buvo galima suprasti, kad šias pareigas einančiu žurnalistu kai kurie kolegos nėra patenkinti…

Balsavimo komisijos pirmininko Vytauto Kvietkausko paskelbti rinkimų rezultatai viską pasako…
Už naują – seną Lietuvos žurnalistų sąjungos  pirmininką balsavo 159 delegatai, septyni rinkėjai buvo prieš (septyni biuleteniai buvo pripažinti negaliojančiais). 





Suvaz.P_kas._2_II.jpgAtsistoję suvažiavimo delegatai karštais plojimais pasveikino ketverių metų kadencijai išrinktą Dainių Radzevičių. 


Pirmoji Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininką pasveikino Alytaus skyriaus pirmininkė Alma Mosteikaitė, įteikusi ne tik senosios Dzūkijos sostinės nuotrauką, bet ir skėtį…

(nuotrauka viršuje)


Gal tas juodas skėtis saugos Dainių Radzevičių ne tik nuo savų, bet ir svetimų. Visi žino, kad LŽS pirmininkas buvo, yra ir liks valdančiųjų … oponentas. Ir, suprantama, gins nuo darbdavių … žurnalistus.



Kauniečių delegatų vardu Dainių Radzevičių pasveikino Vidas Mačiulis (nuotrauka apačioje), kurio vadovaujamas skyrius kitąmet pasiryžęs būti ypač aktyvus, nes  prieš 90 metų, 1929-ųjų kovo 22-ąją Kaune buvo įkurta Lietuvos žurnalistų sąjungą.

(Publikacijų  ir nuotraukų iš LŽS XVII suvažiavimo bus daugiau)

LŽS delegato, fotomenininko Alberto Švenčionio nuotraukos


Suvaz._p_kas_didele.jpg

Panašūs straipsniai