LŽS suvažiavimo delegatai. Vaida Girčė: ,,Mano darbas – žinoti“

www.kaunozurnalistai.lt inf.
Girce_2_didele.jpg







Girce._Pinigai__II.jpgVienos dienos popietę TV3 televizijos korespondentai  žurnalistė Vaida Stagniūnaitė – Girčė ir operatorius Juozas Subatkis Kauno žurnalistų namus netikėtai pavertė … turtingais. Konferencijų salėn jie pasikvietė pokalbiui kaunietį kolekcininką Renaldą Stauską, kuris atsinešė nemažą lietuviškų pinigų kolekciją, vertinamą 20000 eurų!

Kai kolegos baigė interviu TV3 ,,Žinių“ laidai, Lietuvos žurnalistų sąjungos XVII suvažiavimo delegatės Vaidos Stagniūnaitės – Girčės pasiteiravome apie jos kūrybinį kelią.

,,Gimiau ir augau Alytuje, o dabar gyvenu Kaune. Vytauto Didžiojo universitete baigiau Politikos mokslų ir diplomatijos institute žurnalistikos studijas, kur įgijau Komunikacijos ir informacijos magistro laipsnį. Jau daugiau kaip 15 metų dirbu žurnaliste”, – sako V.Girčė.


Studijuodama VDU žurnalistinę praktiką Vaida atliko laikraštyje ,,Universitas Vytauti Magni“, o baigusi mokslus dirbo Žurnalistikos katedroje. Nuo 2003-ųjų trejus metus buvo televizijos ,,Pūkas“ naujienų tarnybos reporterė. Paskui dvylika metų, iki 2018-ųjų kovo 30-tosios, rengė reportažus ir interviu ,,INIT“ televizijos žinioms. Ruošė ir savaitės įvykių apžvalgas įvairiomis gyvenimo temomis. Pradedant politika ir baigiant kultūra. 




Girce_2_II.jpgJeigu kas paklausia, kuo ji užsiima, Vaida atsako:

 ,,Mano darbas – žinoti, o geriausiai jaučiuosi įvykių sūkuryje, kai esu su mikrofonu rankose“. Reporterė žino, ką ir kaip paklausti Botanikos sode ar teismo koridoriuje, Laisvės alėjoje ar ,,Žalgirio“ arenoje. Kolegė yra sukaupusi didelę patirtį ruošiant reportažus naujienų tarnyboms, taip pat kuriant reklamas.

,,Kaunas – miestas, kurį puikiai pažįstu ir kur stebiu įvykius. Mano darbas, tai ir mano pomėgis: žinoti kas, kur, kada ir kodėl. Tikrinu faktus, bendraudama su skirtingais informacijos šaltiniais. Gerbiu bei išklausau skirtingas nuomones, greitai reaguoju į įvairias situacijas bei įvykius. Stengiuosi atrinkti ir pateikti svarbiausius akcentus. 

Galvoju, kad asmeninės savybės bei įgytas profesionalumas suteikia man galimybę parengti ir žiūrovams pateikti informatyvias, išgrynintas ir nešališkas žinias.“ – pasakoja TV3 televizijos reporterė Vaida Girčė.

 Įdomu tai, kad žurnalistę šį pavasarį ši televizija į darbą priėmė jos gimimo dieną. Malonus sutapimas!

Darbšti ir kūrybinga žurnalistė lapkričio 24-ąją, šeštadienį,  tikrai nedirbs, nes kartu su kitais kauniečiais pirmą kartą ji dalyvaus Lietuvos žurnalistų sąjungos suvažiavime. Gerų įspūdžių Vilniaus rotušėje, Vaida!


www.kaunozurnalistai.lt nuotr.


Girce_1_didele.jpg







Panašūs straipsniai